Nieuwsalert per mail ontvangen

Tot wel 108 cm sneeuw in de komende 7 dagen!

Holy Moly! Toen we vanochtend de weerkaarten bekeken was het even goed knipperen met de oogjes. Er komt me toch een bak sneeuw aan in de Alpen deze week! Maar… er is een maar…

Dat het koud was wisten we al en dat er heerlijk geskied kon worden hebben we gisteren ook gezien. Het is weer winter in de Alpen. De afgelopen week heeft vooral Oostenrijk sneeuw mogen ontvangen en dat levert ook vandaag nog mooie plaatjes op, vanuit Sölden hieronder bijvoorbeeld.

solden

Toch is dit nog niets vergeleken met wat er gaat komen. De neerslagradar geeft allemaal kleurtjes aan waar wij ontzettend blij van kunnen worden. Dit keer is het overigens niet Oostenrijk waar de neerslag gaat vallen, maar zijn dat voornamelijk Frankrijk, Italië en Zwitserland. Laten we eens kijken naar hoe de voorspellingen eruit zien.

 

We beginnen met Zermatt. Vandaag schijnt het zonnetje en is het ‘gewoon’ nog -20°C. Morgen valt er nog een beetje sneeuw en dan is het woensdag weer flink koud. Wat er daarna gaat gebeuren is bizar. Van donderdag t/m maandag komt er ontzettend veel neerslag uit de hemel zetten en dat kan resulteren in meer dan een meter sneeuw. Het woordje ‘kan’ is daarbij van groot belang, want het ‘kan’ ook flink gaan regenen. Kijk maar eens naar de vorstgrens. Als er niets gaat veranderen in de temperatuur komt er, behalve op grote hoogte dan, een grote plens water naar beneden.

Voorspelling Snowplaza

En die grote plens water is niet alleen in Zermatt het geval, maar ook in Saas-Fee hieronder.

schermafbeelding-2016-10-10-om-11-00-18

Voorspelling Snowplaza

Van sneeuw is op dit moment alleen spraken op de toppen en daar heb je dus niet zoveel aan. Wij hopen daarom dat de temperatuur wat omlaag gaat, anders worden we er niet zo vrolijk van als we in eerste instantie dachten bij het bekijken van de kaarten en moeten we de paraplu’s uit de kast halen. En wat ons betreft mag er ook nog wel wat sneeuw vallen in Oostenrijk, want daar gaan wij volgende week heen om te skiën. Kom op winter, doe je best!

Hoe staat het trouwens met jouw zin in de wintersport? En heb je al een beetje zin in de après-ski?

De bekendste après-ski tenten voor Nederlanders

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in