Nieuwsalert per mail ontvangen

Sluit de juiste wintersportverzekering af!

Wintersport verzekering

Ski informatie geeft tips tegen ski blessuresSkivakantie is een van de populairste manier om op vakantie te gaan. Jammer genoeg is dit ook een vakantie waar veel risico’s bij komen kijken. Risico’s en gevaren waar veel wintersporters niet bij nadenken waneer zij richting de sneeuw vertrekken. Een reisverzekering is tijdens een vakantie in de sneeuw daarom ook erg belangrijk. Hierbij nog even kort opgesomd waarom een goede wintersportverzekering zo belangrijk is. Met de krokusvakantie in het vooruitzicht is dit toch een onderdeel waar wij jullie op willen attenderen. 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Ben je niet verzekerd en je moet noodgedwongen door de hulpdiensten van de piste afgehaald worden. Hierbij een globaal kostenoverzicht:

  • Doktersbezoek: €200,-
  • Steunverband:  €100,-  – €1.000,-
  • Letsel ligamenten: €2.000,-
  • Been of sleutelbeen breuk: €11.000
  • Overbrengen skipiste naar hulppost: €350,-
  • Ziekenwagen vervoer: €2.000,-

Met een beetje pech dien je deze kosten contact af te tikken. Opvallend is dan ook dat uit onderzoek is gebleken dat eén op de vijf Nederlandse wintersporters onverzekerd op wintersport gaat. Een keuze die, bij het zien van bovenstaand overzicht, in onze ogen onbegrijpelijk is. Het wintersportseizoen is in volle gang, maar zonder een goede reisverzekering op de piste staan is verre weg van verstandig. Alleen een standaardreisverzekering is niet genoeg om de eventuele onverwachtse kosten van de hulpdiensten te kunnen dekken.

Standaard niet voldoende
Naast het standaard pakket heb je ook een aanvullende wintersportdekking nodig tijdens je skivakantie. Bij de meeste reisverzekeraars kan je deze heel makkelijk aan en uit zetten wanneer je op wintersport gaat. Als je te maken krijgt met kosten omdat je gewond raakt op de piste of te maken krijgt met andere schade tijdens je vakantie, kan dat heel veel geld gaan kosten. Met een aanvullende dekking voor wintersport voorkom je problemen tijdens je vakantie.

Off piste? Groot risico
Laat je bij je verzekeringsmaatschappij goed adviseren over de dekking voor het off-piste en gletsjer skien. Letsel dat je buiten de piste of op een gletsjer oploopt wordt vaak niet vergoed. Zoek je dit risico toch op, dan moet je waarschijnlijk rekening houden, dat je niet verzekerd bent.

Kortom:
Laat je goed informeren waar je wel en waar je niet voor verzekerd bent tijdens je wintersportvakantie. Ga even langs je adviseur zodat je achteraf niet tegen onverwachtse kosten aan loopt. Zoals je bovenstaand ziet, kan het je vakantie ‘pittig’ wat duurder maken.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in