Nieuwsalert per mail ontvangen

Skischoenen: Fischer Vacuum Fit

Nee, we worden niet gesponsord door Fischer, ook niet betaald, dus je kunt rustig verder lezen. Ik ski nu ongeveer een week op een Fischer Vacuum Fit schoen en ben zeer tevreden. De Vacuum techniek is tot nu toe de enige in zijn soort en dat is dan ook de reden dat ik er een artikeltje aan besteed.

De Vacuum Fit technologie was een ware doorbraak vorig jaar. Niet alleen de binnenschoen wordt naar je voet gevormd, maar ook de harde buitenschoen. In 20 minuten garandeert Fischer je een perfecte fit. Fischer heeft een naast het gewone assortiment ook nog eens een collectie van 12 Vacuum schoenen. Stijve schoenen, brede schoenen, comfort schoenen, voor ieder wat wils. Ik ben tevreden met de Soma Vacuum RC4 130, een sportieve schoen die net onder de race lijn van Fischer zit.

Hoe gaat het Vacuum proces in zijn werk? Allereerst worden de skischoenen 10 minuten op 80 graden verwarmd in een oven. Ondertussen wordt er op (te) brede vlakken van je voeten een plakkertje aangebracht om zo drukpunten te voorkomen en krijg je een tenenkapje om. Daarna stap je in de binnenschoen, vervolgens in de verwarmde buitenschoen en hiermee betreed je het zogenaamde Vacuum Fit Station. De schoenen worden bedekt met cooling pads en compressie pads en hierop wordt een luchtslang aangebracht. Op het Station sta je precies zoals je op de ski’s ook staat, een beetje naar voren geleund. In deze houding wordt door de luchtdruk de buitenschoen perfect naar je voet gevormd.

Bij mij heeft Gumpold in Hinterglemm me perfect geholpen met de schoenen, maar bij elke andere Fischer Vacuum dealer hebben de verkopers natuurlijk ook verstand van de technologie. Heb je lastige voeten of wil je gewoon dat je schoen perfect aansluit, dan is dit misschien dé oplossing voor jou.

In het filmpje hieronder zie je hoe het vormingsproces precies in zijn werk gaat. Meer weten? Bezoek dan de website van Fischer.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in