Nieuwsalert per mail ontvangen

Skimerk HEAD staat comeback Bode Miller in de weg

Bode Miller, toen nog op HEAD ski's.

Bode Miller heeft onlangs aangegeven weer terug te willen komen in het wereldbeker circuit. Een bijzondere beslissing, want in 2015 koos hij ervoor om zijn carrière op topniveau te beëindigen. Blijkbaar kan hij geen genoeg krijgen van het leuke ‘spelletje’, waardoor hij weer snel op tv zal verschijnen. Als het aan hem ligt in ieder geval, want een overeenkomst met HEAD ski’s ligt hem op dit moment nog in de weg. 

Sinds 2006 was Miller een van de bekendste atleten van HEAD en zijn afscheid was niet alleen voor hem, maar ook voor HEAD een treurig moment. In mei 2015 werd tussen de twee partijen een beëindigingsovereenkomst gesloten, waarin staat dat Miller de eerste twee jaar na het tekenen ervan niet mag uitkomen in de World Cup of op een WK. Nu Bode Miller terug wil komen levert dat problemen op. Helemaal omdat hij nu niet op HEAD wil skiën, maar op het merk Bomber waar hij sinds november 2015 gedeeltelijk eigenaar van is. De skiracer klaagt HEAD nu aan om toch deel te kunnen nemen aan de World Cup.

Het geschil tussen beiden wordt binnenkort uitgevochten in de rechtbank. Het zet de voorbereiding van Miller op scherp, want het liefste wil je als topsporter de focus hebben op je lichaam en niet op rechtszaken. Veel profskiërs verschijnen aan de start met de prachtige HEAD ski’s. Denk bijvoorbeeld aan Ted Ligety en Lindsey Vonn die menig wedstrijd weten te winnen. De switch van merk voor Bode Miller komt voor veel mensen als een verassing. HEAD heeft namelijk in het wereldbeker circuit en erg goede naam opgebouwd. 

We gaan afwachten hoe dit gaat aflopen. In ieder geval wel weer goed om te horen dat langzamerhand de aandacht weer uitgaat naar de World Cup wedstrijden die starten op de Rettenbach Gletscher in SöldenVorig jaar belande Bode Miller nog in het ziekenhuis door deze verschrikkelijke crash. Heb je deze gemist? Het bovenbeen van Miller zag er niet goed uit en de beelden in het onderstaande artikel laten deze crash goed zien.

Bode Miller direct geopereerd na crash in WK

Weet jij hoeveel ski’s een topskiër in zijn kelder heeft staan? Ted Ligety nam de cameraploeg voor de grap mee en liet zijn collectie even zien. BIZAR!

Hoeveel paar ski’s heeft Ted Ligety?

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in