Nieuwsalert per mail ontvangen

Skiinformatie.nl en Skileraar.eu ontwikkelen pocket voor skileraren

Archiefbeeld

Deze en volgende week vertrekken uit Nederland honderden skileraren naar de Alpen om daar te voldoen aan de grote vraag naar skiles. Sommige geven hun eerste lessen ooit, andere zijn routiniers die al jaren lesgeven. Een selecte club verblijft het hele seizoen in de bergen en een groot gedeelte vliegt alleen in voor de vakantieperiode. In samenwerking met 2btravel/Skileraar.eu hebben wij voor alle Nederlandstalige leraren een digitaal naslagwerk ontwikkeld voor op de smartphone: de skileraar guide. 

De gids dient ter ondersteuning van de kennis die skileraren in hun opleiding hebben opgedaan. Beginnende skileraren hebben hieraan steun tijdens hun eerste lessen en ervaren leraren kunnen de gids als opfrissing gebruiken. Verschillende opleidingsinstituten geven soortgelijke zakboekjes al langer  weg, in het Duits en in het Engels. Dit is de eerste Nederlandstalige uitgave van de pocket voor alle Nederlandse skileraren. Behalve de taal is ook de vorm nieuw. De guide is namelijk niet ouderwets op papier gedrukt, maar geoptimaliseerd voor het gebruik op je smartphone. Geen extra rommel in je zak dus en ook aan het einde van het seizoen heb je er nog wat aan. Het is een interactieve pdf, wat betekent dat je net als bij een app gebruikt kunt maken van een menu en zo niet eindeloos hoeft te scrollen.

In de gids vinden skileraren de methodische opbouw tot carven korte bochten, oefeningen, de pisteregels en 10 veel gemaakte fouten. Op termijn komen ook andere opties beschikbaar. De informatie in de gids bevat essentiële kennis voor het geven van een goede les. Het is echter niet zo dat je met deze informatie een skiles kunt geven, daarvoor moet je nog steeds een complete opleiding doorlopen.

De pdf werkt op zowel iPhone als Android toestellen. Open de gids op de iPhone in iBooks om alle functies te gebruiken. Dus skileraren: download de skileraar guide nu op skileraar.eu en doe er je voordeel mee deze winter!

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in