Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebieden rond München hebben het zwaar

De skigebieden in de buurt van München hebben het zwaar te verduren. Door de föhn en de regen smelt de sneeuw, waardoor sommige skigebieden noodgedwongen niet open of zeer beperkt open zijn. En dat tijdens de kerstvakantie!

Slechte sneeuwomstandigheden

Door de warme temperaturen is de seizoenstart van de skigebieden Tegernsee-Spitzingsee, Sudelfeld en Brauneck nog nooit zo laat geweest. Daarnaast zijn de skigebieden die wel open zijn, zeer beperkt open. Dit heeft onder andere te maken met de föhnstorm die een week lang over de skigebieden ten zuiden van München raasde. Daarbij is het ook nog eens gaan regenen op de geproduceerde kunstsneeuw, waardoor de sneeuwlaag nu ontzettend dun is.

Skigebied Brauneck

Het skigebied Brauneck is deze hele winter nog niet open geweest omdat de sneeuwcondities het niet toelaten. Ook deze week zal het skigebied waarschijnlijk niet open kunnen. De sneeuwcondities zijn de afgelopen dagen namelijk alleen maar slechter geworden. Wanneer het skigebied haar deuren kan openen is nog onbekend.

Skigebied Sudelfeld

Ook voor skigebied Sudelfeld ziet het er treurig uit. Het skigebied laat via de website weten dat ze er hard aan werken om meer pistes en liften te openen, maar dat de weersomstandigheden het toe moeten laten.

Tegernsee-Spitzingsee

In Tegernsee-Spitzingsee is het niet veel beter. Hier hebben ze één lange piste geopend, de Stümpfling-piste. Naar verwachting zal deze piste de gehele kerstvakantie geopend blijven.

Koudere temperaturen op komst

Naar verwachting zal het de komende dagen wat kouder zijn en gaat het in de hogergelegen gebieden sneeuwen. Dit geeft hoop voor de skigebieden rond München. Die gebieden hopen de tweede week van de kerstvakantie van ook allemaal open te zijn.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in