Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebieden gaan knallend het nieuwe jaar in

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De eerste dag van 2016 is een feit en dat betekent dat het grootste gedeelte van de wintersporters hun roes aan het uitslapen is op nieuwjaarsochtend. Gisteravond stond in alle Europese skigebieden in het teken van de jaarwisseling. De definitieve afsluiting van 2015 waarbij de drank rijkelijk vloeit en de vuurwerkpakketten de lucht in zijn geschoten. Altijd een spektakel in de bergen!

Vanwege de langdurige droge periode in de Alpen stonden de brandweerkazarnes op scherp, want de kans op brand als gevolg van een brandende vuurpijl was enorm groot. Om die reden heeft de deelstaat Tirol ook besloten om het afsteken van vuurwerk voor privegebruik te verbieden. Alleen officieel aangemeld vuurwerk werd toegelaten, waardoor de gemeentes en VVV’s hun geplande vuurwerkshows gewoon door konden laten gaan. Ondanks dit verbod werd er nog flink veel vuurwerk afgestoken in Tirol, want het strikt controleren is en blijft lastig in de skigebieden.

De meeste skigebieden hadden de spectaculaire shows tussen 19.00 en 22.00 uur georganiseerd zodat ook de kleine kinderen nog konden meegenieten. Dit gebeurde veel in combinatie met een groots opgezette skishow waarbij de leraren van de lokale skischolen het uiterste uit zich zelf moesten halen.

Vuurwerkshow Saalbach Hinterglemm:

Zo in Saalbach zijn we vast begonnen?. ???Iedereen veel goeds voor 2016 en dat we maar veel mogen genieten?

Geplaatst door Wim De Zwart op donderdag 31 december 2015

Les Menuires:

[HAPPY NEW YEAR][HAPPY NEW YEAR]La neige est de retour pour 2016 ! A vos skis et à l’année prochaine !❄️The snow is back for 2016 ! Prepare your skis and see you next year ! ❄️Der Schnee ist zurück für 2016 ! Schnappen SIe ihre Ski und bis nächstes Jahr ! ❄️

Geplaatst door Les Menuires op donderdag 31 december 2015

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in