Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied Willingen sluit tijdelijk de liften

Wintersportredacteur

Zojuist is bekendgemaakt dat het skigebied Willingen de liften tijdelijk sluit. Het skiën is hier vanaf vandaag niet meer mogelijk, dat werd aangekondigd op de website en op Instagram. De temperaturen zijn te hoog en er is te weinig sneeuw. Wel is het skigebied geopend voor wandelaars en rodelaars.

Willingen sluit de liften

De wintersportperiode is tot nu toe nog maar kort in Willingen. Op 14 december 2022 gingen de liften draaien en werden de pistes geopend tijdens het nachtskiën. Toen lagen de pistes er nog heel anders bij. Hoewel dit een erg vroege start in het winterseizoen was vergeleken met de voorgaande jaren, was de sneeuwpret maar van korte duur. Door het bijzonder milde weer in Europa de afgelopen weken, is het nu echt over. Er moet eerst een lading verse sneeuw vallen, of de temperaturen moet flink dalen zodat er sneeuw kan worden gemaakt, voordat Willingen weer opent voor de wintersporters.

Zin om een weekendje te wandelen of rodelen? Dat kan wel in Willingen. Dagelijks in de zomerrodelbaan geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur. Ook de Ettelsbergbahn is in bedrijf tussen 9.00 uur en 16.30 uur voor voetgangers in het skigebied.

Winterberg nog wel geopend

Als je in de buurt wilt wintersporten, dan kan dat nog wel! Het skigebied Winterberg is namelijk gewoon nog geopend. Er wordt veel moeite gedaan om de pistes zo goed mogelijk te prepareren voor de wintersporters. Op dit moment zijn er zeven pistes in het skigebied in Duitsland geopend. Zo liggen de pistes er nu bij:

Op maandag misschien weer sneeuw

Zodra er weer genoeg sneeuw ligt, gaat Willingen gewoon weer open. De eerstvolgende sneeuw is voorspeld voor aankomende maandag. Na het weekend gaan de temperaturen weer dalen. Maar of er in Willingen en Winterberg ook echt sneeuw gaat vallen? Dat is nog erg onzeker. Op dit moment staan er maar enkele centimeters sneeuwval op Bergfex voorspeld voor de skigebieden, dat zal nog niet genoeg zijn voor een heropening. Maar alle kleine beetjes helpen, dus laat het maar sneeuwen!

WEERBERICHT: nog even geduld, sneeuw is op komst

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in