Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied uitgelicht: wintersport in Flachau, ideaal voor fanatieke wintersporters

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Ben je op zoek naar een uitdagend wintersportgebied met veel pistekilometers? Dan is een wintersport in Flachau misschien wel een goede optie voor jou! Het skigebied behoort tot Snow Space Salzburg, wat weer onderdeel is van Ski Amadé, een van de vijf grootste skiregio’s van Oostenrijk. En daardoor zeer geschikt voor fanatieke wintersporters. Lees vooral verder om je te laten overtuigen dat Flachau dé bestemming is voor je volgende wintersport!

Wintersport in Flachau

Flachau ligt op 927 meter hoogte en is redelijk sneeuwzeker. Flachau behoort tot het skigebied Snow Space Salzburg, dat over 120 km aan pistes beschikt. Snow Space Salzburg bestaat naast Flachau ook uit de dorpen Wagrain en St. Johann am Pongau. Door de verbindingslift, die sinds een aantal jaren bestaat, kun je ook nog door naar wintersportgebied Zauchensee-Flachauwinkl-Kleinarl.

Het skigebied heeft veel te bieden. Naast de moderne liften staat Flachau ook bekend als een hotspot voor freestylers en freeriders. Skikampioen Hermann Maier is onlosmakelijk verbonden met Flachau. Maier is in Flachau grootgebracht en zijn ouders hebben in het gebied een skischool die naar hem vernoemd is. In het skigebied is een skitocht naar de skilegende vernoemd, de Hermann Maier Tour. Tijdens je vakantie kun je deze afleggen, sportieve uitdagingen aangaan en meedoen aan de Snow Space Salzburg Challenge.

© Skiinformatie.nl

Tips voor je wintersport in Flachau

Om je volledig te overtuigen lees je hier 5 tips over waarom Flachau zo’n geweldige wintersportbestemming is. Deze highlights zijn het zeker waard om te bezoeken als je een keertje richting Snow Space Salzburg gaat!

1. Ski richting de top: Grießenkareck

Vanaf het dorp Flachau kun je tot 1991 meter met de liften omhoog tot de Grießenkareck. Als je bij dit uitzichtpunt wilt komen neem je vanuit het dorp Flachau de StarJet of SpaceJet tot het hoogste punt (dit zijn drie liften: SpaceJet 1, SpaceJet 2 en SpaceJet 3 of de route StarJet 1, StarJet 2 en StarJet 3). Dan ski je aan de andere kant van de berg een stukje naar beneden en kom je bij de Top Liner stoeltjeslift.

De laatste lift omhoog is alleen met goede omstandigheden open, maar als je uitdaging zoekt dan ligt daar nog een prachtige zwarte piste. Deze is het zeker waard om uit te proberen! Wil je helemaal omhoog voor het uitzicht, maar geen zwarte piste, dan is er ook de mogelijkheid om boven bij de lift de afslag naar rechts te nemen voor een rode afdaling.

© Skiinformatie.nl – de Top Liner lift

2. Après-ski in de Dampfkessel, Kuhstall of Hofstadl

Er is altijd een plekje te vinden voor de après-ski onderaan de piste in Flachau of Wagrain. Zo kun je bijvoorbeeld aan de voet van de Flying Mozart de bekende Kuhstall vinden. Meer richting het dorp Flachau, onderaan de Spacejet 1, ligt de Dampfkessel. Een gezellige après-ski tent waar je binnen en buiten een drankje kunt doen. Ben je nog niet klaar na het avondeten? Dan kun je aanschuiven in de Hofstadl in het centrum van Flachau om nog even door te feesten.

© Skiinformatie.nl

3. Een rondje richting Wagrain of Zauchensee en verder…

Door de vele verbindingsliften naar andere dorpen kun je ver toeren vanaf Flachau. Zo kan je bijvoorbeeld met de G-link naar Wagrain en helemaal door tot St. Johann. Dankzij de nieuwe Panoramalink is het wintersportgebied uitgebreid richting Flachauwinkl en Zauchensee.

Pistekaart van Snow Space Salzburg

4. De 12 Peaks Tour tijdens je wintersport in Flachau

Ben je een echte fanatiekeling dan kun je proberen om alle 12 toppen te bereiken in je vakantie met de 12 Peaks Tour. Om alle toppen te bereiken moet je 46 kilometer aan pistes afleggen met 21 verschillende afdalingen en 30 liften.

Als je aan deze tour mee wilt doen, vergeet je dan niet te registeren via skiline.cc of in de app en laat je skipas nummer achter. Als je alle toppen bereikt hebt, kun je een trofee ophalen aan het einde van de dag bij de kassa’s. De kleur van de trofee hangt af van hoe lang je over de 12 Peaks Tour gedaan hebt. Zwart voor binnen één dag, je krijgt een rode bij twee dagen en een blauwe als je de toppen bereikt binnen het seizoen.

© Skiinformatie.nl

5. Heerlijk eten bij één van de vele hutten

Lekker eten hoort natuurlijk bij wintersport en in Flachau kun je dat zeker. Ga bijvoorbeeld langs bij de hutten bij het eindstation van SpaceJet 2. Liever modern of traditioneel? Voor een meer moderne ervaring kun je aanschuiven bij de Lisa Alm. Vele andere hutten zoals de Latschenhof hebben echt authentiek Oostenrijks eten.

Eten op grote hoogte kan bij het bergstation van de Flying Mozart in de Almstadl. Hier kun je zelfs blijven zitten voor gezellige après-ski. Genoeg mogelijkheden dus!

Accommodaties in Flachau

Ben je eruit dat je naar Flachau wilt deze winter of wil je je nog verder oriënteren? Hieronder kun je verschillende accommodaties bekijken.

Booking.com

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in