Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied uitgelicht: Campiglio Val Rendena Val di Sole (IT)

Wintersportredacteur

Op een uurtje rijden van Nederlands populairste zomervakantiebestemming ligt Madonna di Campiglio. Het dorpje 70 km ten noorden van het Gardameer ontvangt in de zomer wandelaars, klimmers, mountainbikers, golfers en andere buitensporters. ’s Winters verwelkomt het dorp sneeuwaanbidders. Samen met wat andere dorpjes vormt Campiglio het skigebied Campiglio Val Rendena Val di Sole. Geheel onterecht een vrij onbekend skigebied onder Nederlanders. Het gebied heeft meer dan genoeg te bieden voor een heerlijke wintersportvakantie.

Algemeen
Skien in Campiglio betekent kiezen voor een hoogteverschil van 800 tot 2500 meter. Een gebied op deze hoogte is al vrij sneeuwzeker, maar doordat 95% van de pistes kunstmatig besneeuwd kunnen worden is het met de sneeuwzekerheid van het gebied dik in orde. Met behulp van 62 liften kun je afdalen van 95 verschillende pistes, die gezamenlijk een lengte van 150 km beslaan. Het gebied is geschikt voor beginners t/m gevorden en telt 44 blauwe runs, 36 rode en 15 zwarte. Freestylers kunnen hun geluk beproeven in de 5 snowparks die het gebied rijk is. Vanaf Utrecht is het 1106 km rijden naar Madonna di Campiglio.

3Tre Audi Fis World Cup
Campiglio is een skigebied dat er internationaal toe doet. Dit uit zich in het feit dat ook dit jaar de FIS World Cup Tour weer langskomt. Al sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw wordt het traditionele avondtoernooi 3Tre georganiseerd. Op 18 december doen de mannen een gooi naar de winst op het slalom onderdeel. Het belooft een gezellig weekend te worden, met een speciaal ingerichte ‘3Tre village’ voorzien van onder andere kerstmarktkraampjes en sfeervolle muziek. De verlichte run is 550 meter lang en finisht met uitzicht op het centrum van het dorp. Bekende winnaars van de vorige edities zijn Alberto Tomba, Ingemar Stenmark en Bode Miller.

UNESCO
Dat Campiglio in een geweldige omgeving ligt hoef je niet alleen van ons aan te nemen. Dagelijks heb je tijdens de wintersport uitzicht op de Brenta Dolemieten. In 2009 heeft de UNESCO World Council opgenomen in hun Werelderfgoed lijst. Dat betekent dat het gebied wordt beschouwd als een onvervangbaar, uniek en eigendom van de hele wereld, en waarvan het van groot belang wordt geacht om te behouden. Net zoals het Great Barrier Reef en de grachtengordel van Amsterdam een must see dus.

Watervallen beklimmen
In elke wintersportplaats is er naast het skien en snowboarden genoeg te doen om je te vermaken, zo ook in Campiglio. Langlaufen, wandelen, telemarken, op de hondeslee en paragliding ontbreken hier niet aan het aanbod. Wat Campiglio uniek maakt op het gebied van alternatieve wintersporten is dat je er watervallen kunt beklimmen. De watervallen van Val Brenta, Vallesinella, Nardis, and Lares zijn prachtig om te zien in zowel de zomer als winter. Maar in de winter kun je ze met een ervaren instructeur dus wel van heel dichtbij bekijken.

Vroege opening
Kun je niet wachten om het gebied te ontdekken? Dan heb je mazzel. In 2012 opent het gebied vrij vroeg. In het weekend van 17 en 18 november en het weekend erna kan er namelijk al geskied worden. De opening van het complete gebiedt is op 1 december.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in