Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied plaatst privéhutjes langs piste om op te warmen

Wintersportredacteur

Het coronavirus heeft voor een nieuw concept gezorgd in het skigebied Titus Mountain in de staat New York: Skibanas. Het skigebied wil de wintersporter een veilig en rustig onderkomen bieden tijdens een dag skiën. Daarom zijn de privéhutjes geplaatst, zodat je een eigen warm onderkomen hebt.

Skigebied en mogelijkheden

De Skibanas zijn naast de piste neergezet en zorgen ervoor dat je een eigen plek hebt binnen het skigebied. Dagtoeristen kunnen op die manier even lekker opwarmen zonder hierbij drukke restaurants in te moeten. De hutjes zijn bereikbaar met de auto, dus je kunt er ook perfect je skidag beginnen. Dan hoef je niet in de kou je skispullen aan te trekken. In de hutjes vind je een bank, tafeltje, spiegel, een heater en stopcontacten. Wil je er dus wat gaan koken of een bakkie koffie zetten, dan moet je zelf daarvoor spullen meenemen. Stromend water en toiletten zijn in de buurt aanwezig, maar niet in de hut zelf. Na elke dag worden de hutjes gereinigd, om weer coronaproof nieuwe gasten te kunnen ontvangen de volgende dag. De kosten van de Skibanas zijn $99 per dag.

Breed inzetbaar concept

Er wordt over gesproken om de huisjes na de pandemie te laten staan. Andere Amerikaanse gebieden zijn aan het bekijken of het ook mogelijk is de bezoekers te voorzien van dit soort ‘rusthuisjes’. De eerste skigebieden hebben het voorbeeld al gevolgd. Wellicht is het ook een interessant idee voor Europese skigebieden in deze crisis, nu de restaurants niet open mogen. We wachten met smart af.

Titus Mountain

Titus Mountain is een klein familieskigebied in New York, dicht bij de Canadese grens. Het bied je toegang tot 28 kilometer aan piste en er valt gemiddeld drie meter sneeuw per jaar. Ook avondskiën is er mogelijk.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in