Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebied Pitztal investeert in Piz Val Gronda E5 gondellift

Piz Val Gronda E5 Pitztal skigebiedHet heeft even moeten duren, maar nu heeft Pitztal het dan eindelijk voor elkaar. Op 22 december zal er een nieuwe skilift opengaan en wintersporters de mogelijkheid bieden om een geheel nieuw gebied te verkennen. De nieuwe Piz Val Gronda E5 gondellift zorgt voor een compleet nieuwe uitdaging in het skigebied. Pitztal heeft voor de nieuwe lift diep in de buidel moeten tasten, want in totaal heeft het project 18,5 miljoen euro gekost. Het gebied is flink aan het liftelstelsel aan het werken, want afgelopen zomer was ook het startsein gegeven voor de Pardatschgratbahn, die in seizoen 2014-2015 in productie genomen zal worden.

Het is niet makkelijk geweest voor het Pitztal om de uitbreiding van het skigebied voor elkaar te krijgen. Deelstaat Tirol en aanhangers van de natuurbescherming hebben lange tijd het project tegengewerkt. Voor de sneeuwzekerheid in het gebied is de lift wel een vooruitgang, want met de komst van de Piz Val Gronda E5 bevindt 90% van het skigebied boven de 2000 meter grens.

De nieuwe Pardatschgratbahn, die in werking gezet gaat worden in seizoen 2014-2015, zal de vierpersoons gondels vervangen. In totaal kunnen er 28 mensen tegelijk in de gondel en brengen je in rap tempo naar de 2.624 meter.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in