Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigadget: Geen skihelm, maar toch een veiliger gevoel?

Vind je een helm op je hoofd niet mooi of comfortabel zitten? Dan is de Ribcap Jackson de oplossing. Door de gigantische trend die momenteel gaande is op het gebied van helmen, is het lastig om jezelf als merk te onderscheiden. Winkels liggen bomvol met de meest trendy helmen met de meest geavenceerde functionaliteiten. Toch blijven mensen het vervelend vinden om een helm te dragen. Argumenten die vaak langs komen zijn; “Ik krijg er een jeukende hoofdhuid van” , “Als het zonnetje schijnt wil ik lekker bruin worden en de helm houdt de zon tegen” , “Ik krijg zo’n groot hoofd als ik een helm op mijn hoofd zet”. Om al deze argumenten te onderdrukken heeft Ribcap Jackson een muts ontwikkeld die naast comfort ook veiligheid biedt. Van wat voor materiaal is de muts gemaakt en biedt het écht net zoveel bescherming als een helm?

De buitenkant van de muts is gemaakt van italiaanse garen. Door het protectiemateriaal met schokabsorberende eigenschappen zorgt dat muts er voor dat je bij een val minder snel verwondingen aan het hoofd oploopt. De muts biedt bescherming bij een val op een vlakke ondergrond, maar bij een rotsblok of scherpe punt begeeft de muts het. Tegen zulke harde stoten is de muts niet bestendig en dan is de helm een betere variant. Het biedt dus bescherming tegen schrammen, bulten en hersenschuddingen. Erg handig voor de recreatieve skiër, want buiten de piste skiën is voor deze groep toch niet weggelegd.

Kortom: Als je geen helm wilt dragen, maar toch een iets veiliger gevoel wilt tijdens het skiën, dan is dit een uitstekend alternatief.

Prijs: €67,95
Bron: Outdoorsportsgadgets

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in