Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiër raakt van de piste in Nassfeld en valt 15 meter naar beneden

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een 18-jarige skiër beleefde gisteren een skidag die hij niet snel zal vergeten. Hij raakte van de piste en viel zo’n 15 meter naar beneden in skigebied Nassfeld in Oostenrijk. Omdat de Alpine Task Force van de politie toevallig op deze helling aan het trainen was, kon hij snel geholpen worden.

Skiër valt zo’n 15 meter naar beneden

Rond 13.40 uur gebeurde er een ongeluk in het skigebied Nassfeld in Karinthië. Een 18-jarige wintersporter met Sloveense afkomst was onderweg op de rode Sattelabfahrt richting het dal. Hij wilde oversteken en verder over de Bobo-Sattleabfahrt afdalen, daarbij boog hij te vroeg af en viel hij over de rand van de piste. Hij stortte zo’n 15 meter naar beneden.

Alpine Task Force ter plaatse

Toevallig was er op dat moment een groep van de Alpine Task Force ter plaatse bij de Sattelabfahrt. Ze waren gistermiddag bezig met een training. Onmiddellijk kwamen de hulpverleners in actie om de 18-jarige jongen te helpen. Hij liep onbekende verwondingen op tijdens dit ongeluk in Nassfeld. De wintersporter kreeg eerste hulp en werd weer terug naar de officiële piste begeleid. Daarna is hij met een helikopter naar het ziekenhuis in Villach gebracht.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in