Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiën in Winterberg: zo fijn is dat nu

Skilift in Winterberg

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Skiën in Winterberg, hoe is dat nu eigenlijk? Om dit eens zelf te testen, ben ik het afgelopen weekend naar het populairste skidorp van het Sauerland afgereisd. Ook hier is de afgelopen dagen flink wat sneeuw gevallen, waardoor bijna alle liften en pistes geopend zijn.

Ben jij van plan binnenkort die kant op te gaan? In dit artikel praat ik je bij over hoe skiën in Winterberg is én deel ik een aantal handige tips.

Wintersport dicht bij Nederland

In de Alpen, maar ook dichter bij huis kun je een heerlijke wintersport beleven. Winterberg ligt op 310 km rijden vanaf Utrecht en zonder al te grote druktes onderweg, rijd je daar in 3,5 tot 4 uur naartoe. Dat maakt dit skigebied niet alleen geschikt voor wintersporters die niet al te lang achter het stuur willen zitten, maar ook voor een dagtrip of weekendje weg naar de sneeuw. Zelf had ik al bijna twee jaar niet meer op de latten gestaan en met de huidige condities was de keuze om die kant op te gaan dan ook snel gemaakt. Ideaal om even te kijken of ik ’t skiën nog niet verleerd was en om weer even het echte wintersportgevoel te ervaren!

Fijne pistes, niet extreem druk

Koning Winter is ook in Winterberg neergestreken. Dankzij de recente sneeuwval en lage temperaturen ligt er nu tussen de 30 en 50 cm sneeuw op de pistes. Van de 27 km aan afdalingen in totaal, is bijna alles geopend en 27 van de 31 liften zijn in bedrijf. De weersvoorspellingen voor zaterdag waren wisselend. Mistig, maar ook zonnig. De mist hebben we zeker gezien, maar we hebben slechts één mistige afdaling gemaakt. Over het algemeen scheen de zon en was de lucht blauwer dan blauw!

Ik had verwacht dat het extreem druk zou zijn. Het skigebied hanteert een maximum aantal bezoekers en alle skipassen waren uitverkocht. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit me alles is meegevallen. We hebben maar twee keer in een lange rij voor de skilift gestaan, maar omdat alle liften snel en modern zijn, is er van lange wachttijden bijna geen sprake. Sommige pistes waren wat drukker, maar ook dat heb ik niet als vervelend ervaren. We hebben echt heerlijk geskied en zelfs een leuk tochtje kunnen maken!

Piste Winterberg

Tips voor je wintersport in Winterberg

Ben jij van plan binnenkort een paar dagen te gaan skiën in Winterberg? Lees dan onderstaande tips nog even door!

  • Koop je skipas voor Winterberg vooraf online. Zeker als je van plan bent er in de weekenden te gaan skiën. Het skigebied hanteert een maximum aantal bezoekers en vol is echt vol. Ik heb in de rij voor de kassa genoeg mensen gezien die weer terug naar huis konden omdat alle skipassen waren uitverkocht. Skipassen voor Winterberg kun je online eenvoudig bestellen via deze link. Je kunt ze laten opsturen, maar als dit te kort dag is kun je ook een voucher aanvragen. Die lever je vervolgens in bij de kassa’s en daar krijg je dan een skipas.
  • 27 km aan pistes is niet veel, maar je kunt er wel leuke tochtjes skiën. Wij zijn gestart bij stoeltjeslift Rauher Busch en vanaf daar zijn we naar het dalstation van de Kappe geskied. Elke piste die fijn was hebben we minimaal twee keer gedaan en dan ben je, inclusief choco-pauze, al snel een halve dag onderweg.
  • In alle skiliften en wachtrijen dien je een FFP2-mondkapje of chirurgisch mondkapje te dragen.
  • Voor toegang tot de skiliften geldt 2G: alleen met een geldig herstelbewijs en/of vaccinatiebewijs. Hier wordt streng op gecontroleerd. Bekijk hier alle coronaregels in Noordrijn-Westfalen.
  • Vergeet je identiteitsbewijs of paspoort niet mee te nemen. Die moet je samen met je QR-code laten zien en ook hier wordt streng op gecontroleerd.
  • In alle horeca geldt 2Gplus: alleen toegang met een geldig herstelbewijs en/of vaccinatiebewijs, in combinatie met een negatieve test of booster. Er zijn in het dorp verschillende mogelijkheden om je te laten testen. Ook hier geldt: strenge controles en als je niet aan de regels voldoet, mag je niet naar binnen.
  • Overnachten kan in Winterberg, maar ook in de dorpjes in de omgeving. Wij sliepen in Hotel Kaiserhof in Medelon, op zo’n 20 minuten rijden van het skigebied. ’s Ochtends rijd je er zo naar toe.

Heerlijke beelden van een fijne zaterdag in Winterberg

Tot slot nog een paar fijne plaatjes van een heerlijke zaterdag in Winterberg. Als je graag een paar dagen wilt skiën, zonder daar al te veel kilometers voor te rijden, is dit een absolute aanrader!

Bord met pistekaart in Winterberg
Rauher Busch Winterberg
Sneeuw maken
Zelfs bij temperaturen boven het vriespunt kan men in Winterberg kunstsneeuw produceren
Drukke piste
Zwarte piste Winterberg
De zwarte 6 is heel fijn!
Beginners
Rode piste
Pistes in alle kleuren! Deze rode 6 is een tip.
Winterberg verkeersbord
Bomen met bevroren laagje
Bord met pistekaart Winterberg
Je kunt leuke tochtjes skiën in het skigebied
Flo
Oefenweide
Curryworst met brood en patat
In Duitsland eet je natuurlijk curryworst!
Veel moderne liften, waardoor je nooit extreem lang in de rij staat te wachten.
Genoeg accommodaties aan de piste. De vakantiehuisjes die je ziet, zijn van Landal Winterberg.
Warme Choco
Heerlijke warme choco: Bei Möppi
Mist Winterberg

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in