Skibindingen

Skibindingen vormen de verbinding tussen de skischoen en de ski. Dankzij dit mechanisme kun je sturen en remmen tijdens de afdaling. Skibindingen zijn te koop in allerlei soorten, maten en merken. We kunnen ons voorstellen dat je best wel wat vragen hebt over skibindingen. De antwoorden vind je hier.

Vragen over skibindingen

Wat zijn skibindingen? Welke soorten zijn er en hoe zit het precies met speciale toerskibindingen? Het antwoord op al deze vragen vind je op deze pagina. Klik op de button of afbeelding voor meer informatie over het onderwerp.

Wat zijn skibindingen

Simpel gezegd vormen skibindingen een verbinding tussen de ski en de skischoen. Dankzij dit mechanisme kun je remmen en sturen tijdens de afdaling. Dankzij een speciale beveiliging in de binding, kan de skischoen losschieten tijdens een val. Hierdoor kun je ernstig (knie)letsel voorkomen. Om die reden is het ontzettend belangrijk om je bindingen goed af te stellen. Op deze pagina lees je hoe je dat doet, waar je op moet letten en wat het precies zijn.

Welke soorten skibindingen zijn er

Skibindingen kun je kopen in allerlei verschillende soorten, maten en modellen. In de basis onderscheiden we drie varianten. Wat de verschillen tussen die drie zijn, waar je op moet letten bij de aanschaf en hoe lang ze meegaan, lees je op deze pagina.

wat zijn toerskibindingen

Toerskiën is een vorm van wintersport, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van skiliften. Toerskiërs wandelen zelf omhoog en dalen daarna af naar beneden. Dit doen zij met behulp van speciale stijgvellen onder de toerski’s. Om tijdens het omhoog lopen een zo natuurlijk mogelijke loopbeweging te kunnen maken, zijn toerskibindingen ontwikkeld. Bij dit type binding kan de hak loskomen van de ski, waardoor je een zo natuurlijk mogelijke loopbeweging kunt maken. Andersom kun je de hak ook vastzetten tijdens de afdaling. Op deze pagina lees je alles over toerskibindingen en welke soorten er zijn.

>>> Bekijk hier welke soorten ski’s er zijn <<<

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in