Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sellaronda sinds deze week weer te skiën

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Steeds meer en meer skigebieden openen de deuren en vullen het aanbod met geopende pistes aan. In de Italiaanse Dolomieten kun je ook al wintersporten en sinds deze week is het mogelijk om de ruim 40 kilometer lange Sellaronda weer te skiën of snowboarden. Zo heerlijk is het nu in Italië op de pistes!

Skigebieden Sellaronda geopend

De Sellaronda skitocht verbindt de vier dalen Val Gardena, Alta Badia, Arabba en Val di Fassa met elkaar. Vanuit alle vier heb je dan ook toegang tot de skironde. De Sellaronda is op twee manieren te skiën: met de klok mee (oranje) en tegen de klok in (groen). De totale route is ongeveer 40 kilometer lang, waarvan je 24 kilometer aflegt in de skilift. Je skiet rondom het indrukwekkende Sellamassief en dat is van alle kanten even prachtig om te zien. Alle vier de dalen waar je doorheen skiet met de Sellaronda zijn sinds 5 december 2023 geopend.

Zonnige Italiaanse webcams

Als je wilt, kun je dus afreizen naar de Italiaanse Dolomieten om deze bucket list skitocht af te leggen. Maar, geen haast! Als alle omstandigheden meezitten, zijn de skigebieden tot 7 april geopend. Vandaag schijnt de zon en zijn de wintersporters al vroeg onderweg op de pistes! Zo is het op dit moment in de skigebieden bij de Sellaronda:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in