Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

7 redenen waarom je wilt skiën op de pistes van Turracher Höhe

© Turracher Höhe

Wintersportredacteur

Op zoek naar kindvriendelijkheid, sneeuwzekerheid en veelzijdigheid? Ontdek Turracher Höhe in Oostenrijk! Het skigebied reikt tot een hoogte van 2205 meter en is goed ingespeeld op alle wensen die families maar kunnen hebben. Waarom je echt een keer naar Turracher Höhe wilt om te wintersporten? Dat vertellen we je graag!

Skiën op de piste van Turracher Höhe

Turracher Höhe is een hoogplateau midden in de Nockberge, op de grens tussen Karinthië en Steiermark. Turracher Höhe ligt op een hoogte van 1763 meter en is hierdoor een van de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk. In het skigebied van Turracher Höhe zijn in totaal 43 km aan pistes te vinden ontsloten middels 16 verschillende liften. Het skigebied reikt tot een maximale hoogte van 2205 meter.

1. Turracher Höhe, een sneeuwzeker skigebied

Turracher Höhe is ontzettend modern en om deze reden kan het hele gebied goed besneeuwd worden. Dit zorgt voor een fijne basis! Deze basis wordt dan weer opgebouwd met natuurlijke sneeuw. De installaties in combinatie met de hoogte van Turracher Höhe zorgen ervoor dat het skigebied vrij sneeuwzeker is. Het skigebied is meestal van november tot mei geopend voor wintersporters.

2. Goed geschikt voor families

Het ideale aan een familiewintersport op de Turracher Höhe zijn de vele skischolen die je hier ter beschikking hebt. In totaal zijn er vier skischolen die kinderen en volwassenen bijstaan op de piste. Of je nu kinderen hebt die net beginnen of zelf extra hulp nodig hebt als volwassene, in dit skigebied vind je zeker de juiste instructeur.

Daarnaast zijn er ook aantrekkelijke familieaanbiedingen en kindvriendelijke faciliteiten die zorgen voor een fijne wintersport. De brede pistes zijn perfect voor kinderen en de overzichtelijke grote van het skigebied maakt dit skigebied een geschikte familiebestemming.

3. Piste Butler op de Turracher Höhe

Al meer dan 20 jaar zorgen de Piste Butlers voor het welzijn van de skigasten en verwennen hen met kleine lekkernijen: van zakdoeken, zonnecrème, snoepjes tot zelfs een glas Prosecco. Vanaf maart serveren de Piste Butlers ook vers, regionaal biologisch boerenijs uit de bergen. Daarnaast organiseren de Piste Butlers een veelzijdig programma voor alle gasten die in een van de Butler-etablissementen verblijven. Of het nu gaat om een sneeuwschoenwandeling met het hele gezin, een sfeervolle ochtendtrilogie inclusief een huttenontbijt, de rondtocht over de Turracher Höhe op twee planken of een gezinsvriendelijke winterwandeling.

4. Fun Mountain Turracher Höhe

Adrenalinejunkies komen aan hun trekken met winteractie op Fun Mountain! Het 1,5 kilometer lange snowpark heeft 4 lijnen (beginners-, medium-, gevorderden- en familielijn) en is met zijn sprongen en hindernissen een van de hotspots van de freestyle scene. De XXL Funslope op de Schafalm is met 1,5 kilometer een van de langste funhellingen ter wereld.

5. Winterrodelen

In dit skigebied kun je naast het skiën ook andere leuke activiteiten beleven. Zo is er bijvoorbeeld een uitdagende rodelbaan vinden. Het afdalen van de Nocky Flitzer is voor jong en oud een hele leuke activiteit. De baan is in totaal 1,6 km lang en het uitzicht is werkelijk prachtig. Vanaf het bergstation van de Panoramabahn op 2000 meter hoogte zoef je tussen de besneeuwde bomen omlaag naar het dal. Onderweg kun je genieten van het uitzicht op de Turracher See en de Karawanken. Deze rodelbaan is het gehele zomer- én winterseizoen geopend!

6. Vier verschillende langlaufroutes

Wil je de pistes van een hele andere kant bekijken? Dan kun je rondje gaan langlaufen! In dit skigebied vind je verschillende langlaufroutes, welke verschillen van makkelijk tot uitdagend. Zo is er voor iedere langlaufer een uitdaging te vinden.

  • Weitental-Loipe: deze route is voor de echte doorzetters, de totale lengte is namelijk 7,2 km.
  • Turracher See-Loipe: deze route is iets makkelijker, met een totale lengte van 1,8 km. Deze is goed geschikt voor beginners.
  • Sonnen-Loipe: ook de Sonnen-Loipe is goed geschikt voor beginners. Deze route is een stukje langer, namelijk 5,5 km lang.
  • Hochmoor-Loipe: de derde route ligt tussen de beide andere routes is. Heb je ervaring met langlaufen, maar ben je nog niet gevorderd dan kun je een poging wagen op de 3,7 km lange route.

7. Winterwandelen

De Turracher Höhe heeft 25 km winterwandelpaden. Langs het 3-merenpad wandel je door besneeuwde bossen en langs de bergmeren Turracher See, Schwarzsee en Grünsee. Een deel van de gemarkeerde wandelpaden leidt langs de langlaufloipes naar het natuurlijke Weitental.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Turracher Höhe.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in