Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Red Bull skidive team maakt bizarre vlucht boven de Streif (video)

Wintersportredacteur

De Streif in Kitzbühel behoort tot één van de meest legendarische afdalingen in het World Cup-circuit. Wie afgelopen vrijdag en zondag weer naar de Hahnenkammrennen gekeken heeft, weet dat het een behoorlijke uitdaging voor de wedstrijdskiërs is. En ja als het gaat om uitdagingen, dan komt ook Red Bull graag even om de hoek kijken. Dit keer met het skydive team.

Vlak voor de 81e editie van de Hahnenkammrennen hebben de heren Max Manow, Felix Seifert, Marco Fürst en Marco Waltenspiel de allereerste vlucht ter wereld boven de Streif gemaakt. Dit deden zij met parachutes en wingsuits. Alles is uiteraard vastgelegd en de beelden zijn behoorlijk sick!

De Streif van bovenaf

Vorige week kon je al genieten van prachtige dronebeelden van de befaamde Streif van bovenaf. De mannen van het Red Bull skidive team hebben daar nog een schepje bovenop gedaan. Vlak voor aanvang van de wedstrijden hebben zij in twee teams vluchten boven de Streif gemaakt. Dat levert, zoals je van Red Bull gewend bent, behoorlijk bizarre beelden op. De atleten zijn op 2500 meter hoogte uit de Red Bull helikopter gesprongen. De mannen met wingsuites hebben tijdens de afdaling gefocust op de secties Mausefalle, Steilhang en Hausbergkante. De mannen met parachutes hebben boven de secties Brückenschuss, Geschöss, Alte Schneise en Seidlalm gevlogen.

Respect

De heren kenden de Streif uiteraard van de wedstrijden. Maar, naar eigen zeggen, hebben ze er na de vlucht nog veel meer respect voor gekregen. Van bovenaf krijg je een goede kijk op de steilte van de afdaling. Het feit dat ze boven de Mausefalle en Hausbergkante met een wingsuite hebben kunnen vliegen, bewijst dat volgens Fürst. “Het moet een hele uitdaging zijn om hier met die snelheden naar beneden te skiën. Het is niet voor niks één van de moeilijkste afdalingen ter wereld!”.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in