Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Prijzen voor Eurostar Snow (voorheen Thalys Sneeuw) bekend

wintersport met de trein

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Voor een wintersport in de Franse Alpen met de trein kun je binnenkort tickets boeken voor de Eurostar Snow. Deze treinmaatschappij is niet nieuw, maar vervangt de bekende Thalys Sneeuw. Vanaf 23 december 2023 rijdt de Eurostar elke zaterdag vanaf € 65,- naar de Franse Alpen. Hoe eerder je boekt, hoe meer je bespaart op je treinreis. Dit zijn alle details die we tot nu toe weten over deze hogesnelheidstrein.

Eurostar Snow

Heb je een wintersport met de trein al eens overwogen? De Eurostar Snow rijdt onder andere naar de grote skigebieden Paradiski, Les Trois Vallées en Tignes-Val d’Isère. Daarbij zijn er drie verschillende klassen waaruit je kunt kiezen. Kies je voor ‘standard’ dan krijg je een individuele zitplaats ter beschikking. Een boeking met ‘comfort’ zorgt voor meer extra’s. Zo krijg je toegang tot snellere wifi en meer data tijdens je reis. De ‘premium’ treinreis is voor de wintersporters die nog meer ruimte en extra’s willen tijdens hun treinreis. Met onder andere ruimere zitplaatsen, maaltijden en drankjes die naar jou toe worden gebracht, toegang tot de Eurostar-lounges en gratis tijdschriften is je reis binnen mum van tijd voorbij.

Wat betaal je voor deze treinreis?

In de onderstaande tabel staan alle tarieven van de Eurostar Snow. Kinderen onder de vier jaar reizen gratis en hebben geen reservering of ticket nodig, ze reizen op de schoot van een volwassene. Tickets kun je omruilen zonder extra kosten tot 7 dagen voor vertrek. Daarna is het ook nog mogelijk om te wisselen, hiervoor moet je dan wel een vergoeding van € 15,- betalen. Je kunt er ook voor kiezen om tot 7 dagen voor vertrek het volledige bedrag terug te krijgen als je annuleert. Bij de premium-tickets zijn deze handelingen zelfs tot 1 uur voor vertrek nog mogelijk.

KlassePrijs
Standard€ 65,-
Comfort€ 109,-
Premium€ 144,-

Details Eurostar Snow

De Eurostar Snow stopt in Chambery, Alberville, Moutiers, Aime La Plagne, Landry, en Bourg Saint-Maurice. Je vertrekt in de ochtend vanuit Amsterdam (centraal of Schiphol) of Rotterdam en komt rond het middaguur (of iets later) aan in Frankrijk. Enkele voordelen van een treinreis:

  • Je kunt na aankomst meteen de piste op, want je bent volledig uitgerust!
  • Een ritje met de auto duurt meestal zo’n 12 uur naar de Franse Alpen vanuit Nederland, met de trein verkort je deze tijd tot 9 uur.
  • Geen stress onderweg. Vooral lang reizen met kinderen kan best wel uitputtend zijn. In de trein kun je je volledig focussen op je kinderen zonder dat je hoeft te letten op de weg of andere weggebruikers. Aan boort van de trein is gratis wifi en er zijn stopcontacten bij de stoelen. In het Eurostar Café kun je zelfs een hapje eten bestellen.
  • Ook veel bagage is geen probleem bij de Eurostar Snow. Je hoeft niet extra te betalen voor je bagage, alles zit in de ticketprijs. Daarnaast zijn er medewerkers van de Eurostar op elk station om te helpen met in- en uitladen en zijn er extra bagageruimtes in de Eurostar Snow. Deze zijn beveiligd en worden afgesloten tijdens de treinreis.
  • De Eurostar Snow rijdt tussen 23 december 2023 en 16 maart 2024 naar de Franse Alpen elke zaterdag. Terug gaat de trein ook elke keer op zaterdag tussen 30 december 2023 en 23 maart 2024.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in