Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Prijzen skipas flink gestegen afgelopen tien jaar

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De laatste tien jaar zijn de skipas prijzen flink gestegen. Een skipas dagkaart is gemiddeld met 37% gestegen en een zesdaagse skipas zelfs met 40%. De skipasprijzen stijgen aanzienlijk meer in vergelijking met de jaarlijkse stijging als oorzaak van inflatie. Dit is gebleken uit onderzoek van het VKI, de Vereniging voor Consumenten Informatie.

De skipas prijzen stijgen volgens het VKI sneller dan de inflatieratio. De skipas prijzen zijn per jaar met gemiddeld 2,6 procent gestegen en de zesdaagse skipas met 3,7 procent. De consumentenprijsindex steeg met slechts 1,6 procent. De skigebieden geven aan dat wanneer je familiepakketten afneemt je voordeliger uit bent, maar VKI expert Peter Blazek geeft aan dat het dan nog steeds onbetaalbaar is voor gezinnen om te kunnen wintersporten.

Het is een veelgehoorde klacht vanuit wintersporters. Er lijkt geen einde te komen aan de stijging van de skipas prijzen. Voordat je wintersportvakantie uberhaupt is begonnen, moet je al een groot bedrag betalen aan de skipas. Toch verwachten de meeste wintersporters wel verwarmde skiliften, goede skiliftverbindingen tussen verschillende gebieden en willen we allemaal voorzien zijn van 100 procent sneeuwgarantie. Wat vaak over het hoofd wordt gezien is dat dit ook veel investeringen vergt voor de skigebieden. Dit is dan ook het argument dat door de skigebieden gebruikt wordt. VKI geeft aan hier begrip voor te hebben, maar dat de consument er niet onder moet lijden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in