Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Poederbaas Freeride Festival en NK Freeride van start gegaan

© Joep van Urk

Wintersportredacteur

De fanatieke freeriders van Nederland verzamelen zich deze week in Kappl voor het Poederbaas Freeride Festival en, misschien nog wel belangrijker, het NK Freeride. Net als voor veel evenementen kon het vorig jaar niet doorgaan, dus iedereen stond te trappelen om weer mee te doen. De eerste dag zit erop en ook de winnaars van het NK Vertical Skimo zijn inmiddels bekend. En als we de eerste berichten mogen geloven, belooft het een heerlijke week te worden.

Poederbaas Freeride Festival

Van 14 tot 20 maart vindt het Poederbaas Freeride Festival plaats. Een week lang leuke dingen doen in de sneeuw met mensen die net zo fan zijn van freeriden als jij. Niet alleen staan de NK Freeride en NK Vertical Skimo op de planning tijdens deze week, ook worden er verschillende clinics georganiseerd, kun je de nieuwste materialen testen en worden de nodige feestjes georganiseerd. Je kon tickets kopen voor de wedstrijden, maar ook toegang tot alleen het festival was mogelijk. Zo kunnen freeriders van alle niveaus naar het evenement. De eerste dagen is de sfeer goed en ook de komende dagen zal het een gezellige boel worden. Wij wensen iedereen die op het moment in Kappl is veel plezier!

NK Freeride

Onderdeel van het Poederbaas Freeride Festival is het NK Freeride. Freerideskiërs en -snowboarders uit Nederland mogen laten zien wat ze kunnen en strijden om de Nederlandse titel. Hierbij worden ze beoordeeld door een vierkoppige jury, bestaande uit Paul de Groot, Martine van der Hoorn, Patrick van der Graaf en Hidde Hageman. Zij letten op de lijnkeuze van de freeriders, de controle die de deelnemers hebben, vloeiendheid, air & style en de techniek. Hiervoor kent de jury punten per onderdeel toe, met een maximum van 100 punten in totaal. Degene met de meeste punten wint het NK Freeride. Als het weer zo blijft, vindt de wedstrijd komende donderdag plaats.

NK Vertical Skimo

Tijdens het Poederbaas Freeride Festival kunnen de freeriders meedoen met maar liefst 2 NK’s: het NK Freeride en het NK Vertical Skimo. Dat eerste event is misschien wel bekend, het tweede waarschijnlijk wat minder. Bij het NK Vertical Skimo leggen de deelnemers 4,3 km en 580 hoogtemeters af op toerski’s of een splitboard en degene die als eerst over de finish komt, wint de wedstrijd. In de categorie Ski Man mocht Allard Sprenger op het hoogste podium stappen, in de categorie Splitboard Man was dat Sjoerd Remmelink. Ook de dames gingen de strijd aan. Inge IJff won in de categorie Ski Vrouw en Martine van der Hoorn won op haar splitboard. Vanwege de hoge temperaturen werden de deelnemers flink op de proef gesteld, maar iedereen kwam boven en het was een spannende strijd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in