Nieuwsalert per mail ontvangen

Poederbaas Freeride Festival 2015

De tweede editie van de Poederbaas Freeride Competition wordt gehouden van 11 tot 15 maart 2015 in het Oostenrijkse Goldeck. Dit jaar heeft de organisatie het concept uitgebreid naar twee wedstrijden en besloten om het gehele verblijf voor zowel deelnemers als toeschouwers te regelen. Onder de nieuwe naam Poederbaas Freeride Festival 2015 worden naast de wedstrijd diverse freeride gerelateerde activiteiten georganiseerd, zoals clinics voor beginnende en gevorderde freeriders, er is een testcentrum bovenop de berg en de Oostenrijkse après-ski wordt niet vergeten.

De wedstrijd
Dit jaar is besloten om in totaal twee wedstrijden te organiseren, namelijk een kwalificatiewedstrijd en een dag later de grande finale. Als het weer niet volledig mee werkt dan is er nog de mogelijkheid om uit te wijken naar de zondag. Er zijn vier deelname categorieën, ski en snowboard in aparte heren en dames categoriën. De vier winnaars zullen na afloop gekroond worden als ‘Poederbaas 2015’.

Deelname
Het evenement is toegankelijk voor iedereen en deelname aan de wedstrijd kan vanaf 18 jaar. Er wordt verwacht dat je enige ervaring hebt met off piste. Het is ook mogelijk om als toeschouwer mee te gaan en hiervoor een special package te boeken zodat je deel kan nemen aan alle andere activiteiten.

Poederbaas Freeride 2014

 

Overige activiteiten Poederbaas Freeride Festival
Nog niet alle activiteiten staan vast, maar de organisatie heeft op de website al het eerste programma prijs gegeven. Voor zowel deelnemers als toeschouwers is er donderdag een Poederbaas Day of Shooting, een professionele off piste fotoshoot. Voor mensen met beperkte off piste ervaring worden ook clinics georganiseerd en voor iedereen is er een testcentrum bovenop de berg waar je de nieuwste modellen freeride ski’s en boards kunt testen. Tot slot wordt de Oostenrijkse après-ski niet vergeten en het schijnt dat er een hele vette after-party op het programma staat.

Hoe kan ik mij inschrijven?
Voor meer informatie kun je terecht op de website van het Poederbaas Freeride Festival 2015. Wil je een indruk krijgen van de sfeer tijdens het festival? Bekijk dan de aftermovie van vorig jaar hieronder.

Foto’s: Bart van der Putten

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in