Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Paradiski viert 20-jarig jubileum met skipassen voor € 20,-

Sneeuwtekening Paradiski 20-jarig jubileum

© C Saype

Wintersportredacteur

Op 20 december 2003 werd het Franse skigebied Paradiski opgericht. Voor de snelle rekenaar: dat betekent dat het gebied over een paar dagen alweer 20 jaar bestaat. Tijd voor een feestje en dat pakt Paradiski groots aan. Zo kost een skipas op 20 december slechts € 20,- en zijn er nog meer manieren waarop ze dit 20-jarig jubileum vieren.

20-jarig jubileum Paradiski

In 2003 werden de drie skigebieden Les Arcs, Peisey Vallandry en La Plagne samengevoegd tot één gebied met de naam Paradiski. Daarvoor had Paradiski een gezegde over dat bergen elkaar niet konden ontmoeten. Met de opening van de Vanoise Express, de skilift die La Plagne met Les Arcs en Peisey Vallandry verbindt, bewees het gebied dat alles met elkaar verbonden lam worden. Dankzij de verbinding is in een van de grootste skigebieden ter wereld ontstaan. Dat is inmiddels alweer 20 jaar geleden en dat vieren ze groots in de Franse Alpen!

Tekeningen in de sneeuw

Er zijn twee enorme tekeningen in de sneeuw gemaakt om het 20-jarig jubileum van Paradiski te vieren. Deze tekeningen zijn gemaakt door de Franse kunstenaar Saype. De tekeningen stellen twee kinderen voor, die door middel van een touw samen de bergen bewegen/verplaatsen. Hiermee hint men naar het feit van de verbinding tussen Les Arcs, Peisey Vallandry en La Plagne 20 jaar geleden. Die drie skigebieden samen werden toen “Paradiski”. De tekeningen zijn prachtig geworden, maar er is niet lang van te genieten vanwege het weer in het gebied. Er valt simpelweg te veel sneeuw om de tekeningen lang te kunnen bewonderen.

Skipas voor € 20,-

Een 20-jarig jubileum moet natuurlijk goed gevierd worden en daarom heeft het skigebied de prijs van een dagpas op de 20e aangepast. Je betaalt dan slechts € 20,- om een dagje te kunnen skiën. Zo kun je extra voordelig door door Les Arcs, Peisey Vallandry en La Plagne skiën!

Wintersport in Paradiski

Paradiski is het skigebied dat wordt gevormd door Les Arcs, Peisey Vallandry en La Plagne. Dit gebied, dat start op een hoogte van 2000 meter boven zeeniveau, is een van de grootste ter wereld. Je kunt hier skiën op meer dan 425 km aan pistes! De pistes reiken tot maximaal 3000 meter hoogte en zijn zeer sneeuwzeker. Meer over Paradiski ›››

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in