Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Opening zomerskigebied en Stelviopas uitgesteld door sneeuwval

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het blijft maar sneeuwen op hoogte en dit maakt het klaarmaken van de toegangsweg voor het Italiaanse zomerskigebied op de Stelvio Gletscher erg lastig. Op de bekende Stelviopas wordt er hard gewerkt om deze sneeuwvrij te krijgen. De bergpas geeft toegang tot het zomerskigebied Passo Stelvio (ook wel Stilfser Joch). Zo lang de weg nog niet schoon is, is het zomerskigebied niet bereikbaar. De openingsdatum is nu een week opgeschoven.

Opening Stelvio Gletscher uitgesteld

Het skigebied Passo Stelvio is een bekende plek voor skiteams om in de zomer te trainen. Ook is het gebied geopend voor zomergasten die zin hebben in een paar afdalingen in de zomermaanden. Doorgaans opent het skigebied eind mei/begin juni en sluit het pas weer in november. Dit jaar is de openingsdatum uitgesteld. Reden: er ligt te veel sneeuw. Daarbij blijft het ook maar sneeuwen en zijn de temperaturen laag. Dit zorgt voor lastige omstandigheden om de bergpas sneeuwvrij te krijgen. Ook is het risico op lawines hierdoor verhoogd, wat de werkzaamheden nog moeilijker maakt.

De opening is verschoven van 1 juni naar waarschijnlijk 7 of 8 juni, zo berichten verschillende mediaplatformen. Hoewel de officiële website nog steeds 1 juni laat zien, heeft een woordvoerder van het resort laten weten dat er echt te veel sneeuw ligt. Het hotel Pirovano Quarto (aan de bergpas bij het zomerskigebied) deelde op Facebook: “Dit jaar kun je gegarandeerd zomerskiën op de Stelvio Gletscher, er ligt meer sneeuw dan we in lange tijd gezien hebben. De openingsdatum van de bergpas is uitgesteld tot begin juni, daarom is de officiële opening van het hotel ook pas vrijdag 7 juni”.

Recente beelden van de bergpas

Een paar dagen gelden werden deze beelden geplaatst van de Stelviopas:

Zo ligt het skigebied erbij

Dit laten de webcams vanochtend zien, weer een verse laag sneeuw!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in