Nieuwsalert per mail ontvangen

Voetballen in de bergen: zo moet het

Wintersportredacteur

Het WK draait op volle toeren en menig voetbalfan zit dan ook voor de buis gekluisterd. Ook in Oostenrijk wordt het WK aandachtig gevolgd. In de bergen zitten de kroegen ’s avonds vol om de beste spelers van de wereld te zien strijden. Maar wat is er leuker dan voetbal kijken? Juist, zelf voetballen. Als je echter geen vlak terrein hebt in je dorp moet je daar iets op verzinnen. 

Alpine soccer

Deze voetballers noemen het zelf de nieuwste extreme sport waarbij er een voetbalveld midden in de bergen op een steile helling uitgezet wordt. Het gaat hierbij om doorzettingsvermogen, niet piepen als je in een vlaai staat waar een paar minuten geleden een koe zijn grote boodschap achter heeft gelaten en hard werken voor je teamgenoten, want geen bal gaat zoals je hoopt. Alpine soccer is voor échte mannen en brengt de moderne voetbalwereld in contact met de oude Oostenrijkse tradities.

OOK ZIEN: Ooit wel eens skiërs op besneeuwde piste zien voetballen? Check deze geniale video hier!

 

Regels

Oma die voor de wedstrijd nog even de lijnen van het voetbalveld uitzet, opa die als coach alleen maar aan het roepen is dat vroeger alles beter was en de overige familie die in lederhose en dirndl de longen uit hun lijf schreeuwen vanwege het aanmoedigen. De bovenstaande video weergeeft op een geweldige manier dat de oude tradities nog steeds voortleven in de bergen. De regels?

  • Je zoekt de steilste helling uit op de berg
  • Je verzamelt twee teams uit verschillende dorpen
  • Je regelt 6 grote planken waarmee je een doel maakt
  • En de lijnen worden door oma voor de wedstrijd nauwkeurig uitgezet

Wat er dan nog nodig is? Misschien deze geweldige woorden van de coach: “Het is hard tegen hard”. Goud!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in