Nieuwsalert per mail ontvangen

Oostenrijkers komen met geniale nieuwe bergsport: ‘Alpine Soccer’

Voetballen en Oostenrijk. Een combinatie waar Oostenrijk over het algemeen niet de meeste prijzen mee pakt. Als je als Nederlander op dit moment in Oostenrijk bent dan heb je ongetwijfeld opmerkingen gekregen over het feit dat WIJ er niet bij waren, maar ZIJ wel. Begrijpen waarom het Nederlands elftal er niet bij was dit EK doe ik niet en vergeet ik het liefste snel, maar bij het zien van de video die is opgenomen in Montafon ben ik gaan begrijpen waarom zij het wel hebben gehaald. De heerlijke berglucht in combinatie met deze geweldige manier van voetballen is het Oostenrijkse geheim!

Ze noemen het zelf de nieuwste ‘extreme-sport’ waarbij er een voetbalveld midden in de bergen op een steile helling uitgezet wordt. Het gaat hierbij om doorzettingsvermogen, niet piepen als je in een vlaai staat waar een paar minuten geleden een koe zijn grote boodschap achter heeft gelaten en hard werken voor je teamgenoten, want geen bal gaat zoals je hoopt. Alpine Soccer is voor échte mannen en brengt de moderne voetbalwereld in contact met de oude Oostenrijkse tradities.

OOK ZIEN: Ooit wel eens skiërs op besneeuwde piste zien voetballen? Check deze geniale video hier!

Oma die voor de wedstrijd nog even de lijnen van het voetbalveld uitzet, opa die als coach alleen maar aan het roepen is dat vroeger alles beter was en de overige familie die in lederhose en dirndl de longen uit hun lijf schreven vanwege het aanmoedigen. De bovenstaande video weergeeft op een geweldige manier dat de oude tradities nog steeds voortleven in de bergen. De regeles?

  • Je zoekt de steilste helling uit op de berg
  • Je verzamelt twee teams uit verschillende dorpen
  • Je regelt 6 grote planken waarmee je een doel maakt
  • En de lijnen worden door oma voor de wedstrijd nauwkeurig uitgezet

Wat er dan nog nodig is? Misschien deze geweldige woorden van de coach: “Het is hard tegen hard”

Goud!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in