Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Oostenrijk versoepelt coronamaatregelen komende weken

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In Oostenrijk worden de coronamaatregelen de komende weken stapsgewijs versoepeld. De 2G-regel verandert in 3G voor de horeca en het toerisme, de sluitingstijd wordt aangepast en in winkels hoef je geen coronabewijs meer te laten zien. De eerste versoepelingen gaan vanaf volgende week zaterdag in, werd in de persconferentie van vandaag kenbaar gemaakt.

Vanaf 5 februari sluitingstijd naar middernacht

Op dit moment moet in Oostenrijk de horeca om 22.00 uur sluiten. Dit wordt vanaf volgende week zaterdag verplaatst naar middernacht. Zo kun je op wintersport nog net even langer blijven tafelen en natuurlijk wat langer iets blijven drinken.

Vanaf 12 februari geen 2G meer in winkels

Om te winkelen is het nu nog verplicht om een 2G-bewijs te laten zien. Die verplichting gaat eraf. Shoppen kun je vanaf 12 februari met een FFP2-mondkapje. Een 3G-bewijs is hier dus ook niet nodig.

Vanaf 19 februari naar 3G voor horeca en toerisme

Voor het betreden van hotels en horeca heb je in Oostenrijk een 2G-bewijs nodig. Ofwel, je moet gevaccineerd of recent genezen zijn. Vanaf 19 februari wordt dit omgezet in een 3G-eis. Ook als je negatief getest bent, ben je weer welkom. Let wel, een PCR-test geldt maximaal 48 uur en een antigeentest slechts 24 uur. Over inreizen is niets specifieks gezegd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in