Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

ONDERZOEK: geliefde wintersportbestemmingen van Nederlanders

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het boekingsplatform Interhome heeft onderzoek gedaan naar het vakantiegedrag van Nederlanders voor de winter 2023/2024. Er zijn een aantal interessante zaken onderzocht, zoals geliefde bestemmingen en het percentage vakantiegangers die de vakantie al vastgelegd heeft. Alle opvallende zaken hebben we voor je op een rijtje gezet.

Onderzoek van Interhome

In het onderzoek van Interhome is onder andere onderzocht waar Nederlanders komende winter naartoe vertrekken voor de wintersport. Maar dat is niet het enige, ook is er gekeken naar de keuzes die gemaakt worden en of we beïnvloed worden door de inflatie. Aan het onderzoek hebben 1056 mensen meegedaan. Dit zijn de meest opvallende resultaten:

Opvallend

44% van alle Nederlanders heeft al een vakantie geboekt voor de winter van 2023/2024 (december, januari of februari). Of we andere keuzes maken doordat de prijzen gestegen zijn? Het meest gegeven antwoord is: ‘Ik ga naar een bestemming waar de prijzen doorgaans al wat lager zijn’. Daarnaast wordt ook genoemd dat Nederlanders in de winter juist naar zomerse bestemming gaan, omdat daar doorgaans de prijzen gunstiger zijn. Ook zoeken vakantiegangers een bestemming deze winter dichterbij huis of gaan ze korter op vakantie.

Het favoriete vakantieland voor Nederlanders in de winter is Oostenrijk, daarna komt Zwitserland, Frankrijk, Finland, Italië, Spanje, Duitsland, Nederland, Tsjechië en België. De nummer één verbaast ons niets, Oostenrijk is al jaren een geliefde bestemming voor Nederlanders in de winter. Opvallend is de stijging van populariteit van Finland. Steeds meer mensen neigen naar een vakantie in Scandinavië in de winter. Ook opvallend is de tweede plaats van Zwitserland. Ondanks dat dit wintersportland een relatief dure bestemming is, in combinatie met de gestegen prijzen, geven Nederlanders nog steeds aan hier veel naartoe te vertrekken voor een vakantie.

Geliefde bestemmingen per wintersportland

Interhome heeft ook gevraagd naar de favoriete bestemmingen van Nederlanders. Dit zijn de bestemmingen in de wintersportlanden Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk die het meest genoemd worden door deelnemers aan het onderzoek:

Oostenrijk:

Zwitserland:

Frankrijk:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in