Nieuwsalert per mail ontvangen

Nog een weekje skien? Ga naar Dutchweek!

De welbekende afsluitweek in Val Thorens zit er weer aan te komen. Dutchweek is langzamerhand voor veel Nederlandse wintersporters een begrip geworden. Tijdens de jarenlange traditie wordt het skiseizoen feestelijk afgesloten met grote feesten. Hierbij komen de beste DJ’s uit de hele wereld optreden bij de 360 bar. Val Thorens is onderdeel van een van de grootste skigebieden in Europa, Les Trois Vallées. De boekingen zijn in volle gang en de plaatselijke horeca gelegenheden zijn zich nu al druk aan het voorbereiden op de Hollandse menigte dat gaat komen.

 

Van 14 tot 18 maart is er een vergelijkbaar evemenent in Italie opgezet, namelijk Dutchweekend Italia. Het succes van de Dutchweek in Val Thorens zien veel reisbureaus als een grote kans. Het opzetten van een vergelijkbaar evenement is daarom ook een interessante optie voor skigebieden. Zo probeert Summit Travel zich in skigebied Sauze d’Oulx te onderscheiden bij de Nederlandse doelgroep door een feestweek te combineren met prachtige pistes en accommodaties. Het plaatsje ligt in het grootste gebied van Italie, Via Lattea. Sauze D’Oulx wordt door velen gezien als het gezelligste dorpje van het gebied. Om die reden is dit de ultieme plaats om het evenement Dutchweekend Italia op te starten. Ook hier zullen de Nederlandse (après-ski) dj’s verkassen naar de witte bergen om de bezoekers te laten genieten van een heerlijk feestweekend.

De druk bezochte Dutchweek in Val Thorens wordt momenteel al helemaal vol geboekt. Elk jaar is de Dutchweek de traditionele afsluiting van het winterseizoen. Alle top artiesten komen dan hun platen draaien en zal de drank rijkelijk vloeien. Het staat bekend om het vele feesten waar skien niet centraal staat.

Val Thorens heeft zich de afgelopen jaren meer proberen te richten op de jongere generatie. Met de introductie van de Dutchweek is dit goed gelukt. Het grootste gedeelte van Val Thorens ligt boven de boomgrens (2300 meter). Hierdoor zijn er veel mogelijkheden voor off-piste skien. Val Thorens is onderdeel van Les Trois Vallees.

Statistieken:
– afstand vanaf Utrecht is 1100 km
– 4 skischolen
– 606 km pistes
– 317 km blauw
– 215 km rood
– 74 km zwart
– 100% sneeuwzekerheid

Heb je nog zin om de winter feestelijk af te sluiten? Dan is Dutchweek zeker een aanrader.

 

 

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in