Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuws uit Trentino: dit is er allemaal te beleven aankomende winter 22/23

© Trentino Marketing - E. Pallaver

Wintersportredacteur

Een wintersport in Trentino? Daarbij kun je heel veel beleven, de grote skiregio is namelijk ontzettend divers en elk jaar zijn er vele vernieuwingen. Van nieuwe liften tot pistes en een innovatieve app. Om je op de hoogte te brengen van het laatste nieuws uit Trentino hebben we een overzicht gemaakt. Dit kun je allemaal verwachten in deze Italiaanse regio aankomende winter!

Wintersporten in Trentino

In het Noord-Italiaanse Trentino heb je de keuze uit 800 km aan pistes. Deze regio is op en top wintersport en dat is overal te voelen. De natuur is prachtig, er zijn vele gezellig dorpen en je skiet te midden van UNESCO Werelderfgoed. Je skiet hier namelijk tussen de toppen van de machtige Dolomieten en die moet je echt eens gezien hebben! Een deel van de skiregio Dolomiti Superski ligt in Trentino. De skigebieden uit Trentino die hierbij horen zijn: San Martino di Castrozza – Passo Rolle, Fiemme – Obereggen, Val di Fassa – Carezza en Alpe Lusia – San Pellegrino.

Daarnaast ligt in het westen van Trentino een andere grote skiregio, namelijk Skirama Dolomiti. Onderdeel hiervan zijn de skigebieden: Campiglio (Madonna di Campiglio, Pinzolo, Folgarida – Marilleva) Pejo,  Ski Area Ponte di Legno – Tonale,  Paganella Ski, Monte Bondone, Alpe Cimbra – Folgaria en Lavarone. Samen zijn zij goed voor 380 km aan pistes en 150 liften!

Nieuws uit Trentino

Elk jaar wordt er vernieuwd, zo ook in Trentino. De verschillende skigebieden hebben allerlei nieuwe dingen om aan te bieden aan wintersporters. Dit zijn onder andere ontwikkelingen aan de pistes en liften, maar ook andere aanpassingen zoals een nieuwe app. Wat je allemaal kunt verwachten aankomende winter? Dat lees je hier!

Skirama Dolomiti: een nieuwe app in Trentino

MOWI SNOW is de nieuwe app in de skiregio Skirama Dolomiti. Met deze vernieuwing kun je de regio’s: Campiglio (Madonna di Campiglio, Pinzolo, Folgarida – Marilleva) Pejo,  Ski Area Ponte di Legno – Tonale,  Paganella Ski, Monte Bondone, Alpe Cimbra – Folgaria en Lavarone ontdekken. De app is een leidraad voor alles wat met sneeuw te maken heeft in Skirama Dolomiti. Zo heb je bijvoorbeeld toegang tot een 3D kaart met alle pistes. Daarnaast kun je gemakkelijk je locatie delen met vrienden en blijf je op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de skigebieden.

San Martino di Castrozza: een nieuwe lift

In de winter 22/23 is er in Trentino een nieuwe lift te vinden. De nieuwe 4-persoonslift Cima Tognola vervangt de gelijknamige lift uit 1987. Het dalstation van deze lift ligt bij de 6-persoonslift Cigolera en deze brengt je naar de Cima piste. Zo kun je makkelijk en snel van Tognola naar Ces skiën. Feiten en cijfers van deze lift:

  • Soort lift: stoeltjeslift
  • Aantal personen per stoeltje: 4
  • Hoogte dalstation: 2199 meter
  • Hoogte bergstation: 2343 meter
  • Lengte traject: 447 meter
  • Hoogteverschil: 144 meter
  • Snelheid: 2,3 meter per seconde
  • Duur rit: 3:30 minuten
  • Capaciteit: 1200 personen per uur

Ski Center Latemar: twee nieuwe pistes en een restaurant

In Ski Center Latemar is er een hoop veranderd! Hier zijn niet alleen twee nieuwe pistes, maar ook een nieuw restaurant. De eerste nieuwe piste is de Campanil 2, een blauwe piste die je kunt nemen vanaf de Campanil lift. De andere nieuwe piste is de Zanggen II piste. Deze is aan de Obereggen kant van Ski Center Latemar. De piste is in totaal 700 meter lang, waarbij je 160 meter afdaalt. Hoe je bij deze lift komt? Daarvoor neem je de ReiterJoch lift omhoog.

Een ander nieuwtje uit Ski Center Latemar is dat er een nieuw restaurant geopend is. Deze is gelegen bij de lift Tresca. Hier vind je vanaf nu het prachtige panoramische restaurant, In.Treska. Hier kun je heerlijk eten op een hoogte van 2200 meter.

Alpe Cermis: een nieuwe wandelroute

De huidige routes van Alpe Cermis zijn uitgebreid! Met de nieuwe wandelroute kun je vanaf het dorp Cermis uiteindelijk de Paion bereiken. De route is 1,3 km lang en heeft de naam Orizzonti Dolomitici. Je kunt er zelf voor kiezen hoe je de route aflegt: te voet, met sneeuwschoenen of met tourski’s. De route van ongeveer één uur is prachtig! Zo kom je bijvoorbeeld langs de Lagorai piste.

Paganella: twee grote veranderingen

In Paganella op de route richting Andalo is de kruising van de pistes Cacciatori, Gaggia en Olimpionica, verbreed. De kruising is veiliger gemaakt, waardoor het afdalen richting de dorpen Laghet en Rindole een stuk comfortabeler wordt. Ook de Gaggia piste is verbreed tot een gemiddelde breedte van 40 meter.

Daarnaast is er in Paganella een vernieuwing doorgevoerd in het Snowpark Dosson. Deze ligt bij het middelstation van de Andalo – Dos Pelà gondel. Wat hier is veranderd? Voornamelijk het gedeelte met schansen is verbeterd en vergroot. Ervaren wintersporters zullen hier allerlei nieuwe uitdagingen vinden. Ook is er een nieuwe route gecreëerd voor kinderen en minder gevorderde wintersporters.

Val di Fassa: nieuwe sneeuwkanonnen

In Val di Fassa zijn een aantal sneeuwkanonnen vervangen. Dit is voornamelijk gebeurd in het Buffaure gebied en langs de piste van Ski Stadium Aloch.

Alpe Cimbra: een nieuw skipas systeem

In Alpe Cimbra hoef je aankomende winter niet meer in de rij te staan voor je skipas. Er is nu een nieuw systeem waarmee wintersporters online de skipas aan kunnen schaffen. Daarna is het mogelijk om deze direct op je smartphone te zetten. Een echte, tastbare skipas heb je hier dus niet meer perse nodig!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Trentino.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in