Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe liftpas voor de Ybbstaler Alpen Region

Wintersportredacteur

Ook al ligt de winter nog voor ons, skiërs uit Mostviertel hebben een positief vooruitzicht op het winterseizoen. Er komt namelijk één liftpas voor vijf skigebieden in de Ybbstaler Alpen Region. De nieuwe liftpas, die onlangs in Köningsberg, Hollenstein werd gepresenteerd, is voornamelijk bedoeld voor families. Daarnaast is de liftpas ook bedoeld voor jongeren die aan skiraces deelnemen, frequente reizigers en mensen die afwisseling zoeken in een skigebied. Deze pas is in het leven geroepen om de gasten ‘een grenzeloze ski-ervaring’ te bieden. De liftpas is te herkennen aan de naam Ybbstaler Alpen WinterCard.

Skigebieden liftpas

De liftpas, die een seizoenskaart betreft, gaat voor volwassenen €399 kosten. In de volgende skigebieden is de liftpas geldig:

  • Köningsberg
  • Forsteralm
  • Ötscher
  • Hochkar
  • Maiszinken

Vanaf oktober is de liftpas te verkrijgen bij Büro der Hochkar-Bergbahnen en bij Büro der Östcherlifte. Als het winterseizoen begint, is de liftpas ook verkrijgbaar bij de liftkassa’s van de deelnemende gebieden.

Ook de kleinere gebieden zijn met deze liftpas geholpen

Een van de initiatiefnemers van de gezamenlijke liftpas is Herbert Zebenholzer uit Köningsberg. Hij wil daarmee een regionaal, maar veelomvattend aanbod creëren waar ook kleinere skigebieden van kunnen profiteren. Het nieuwe aanbod is weliswaar iets duurder dan de Ötscher-Hochkar seizoenspas, maar nog steeds goedkoper dan de landelijke Verbund-passen.

 

In het voorverkoopseizoen, 1 tot 31 oktober, geldt er een familieactie die op kan lopen tot 50% korting. Hierbij geldt dat de eerste pas voor het normale tarief verkocht wordt, bij de tweede wordt 25% korting toegepast en elke volgende liftpas ontvangt 50% korting.

Volwassenen Jeugd Kinderen Senioren Onder 25
2000-2003 2004-2013 tot 1954 1993-1999
Tot 31-10-2018 Familiekorting
Vanaf 2-11-2018 €399 €301 €201 €359 €340

Hoe ziet Ybbstaler Alpen Region eruit?

De Königsberg

Het skigebied Königsberg – Hollenstein an der Ybbs is te vinden in Mostviertel, Oostenrijk.  Het is een gebied voor de echte genieters. Je vindt er 7 km blauwe pistes, 5 km aan rode pistes en 2 km zwarte pistes. Verder zijn er 5 sleepliften en een kinderlift. Sinds 1971 wordt hier elke winter volop genoten van de diepe sneeuw en de mooie afdalingen. Het wintersportgebied bevindt zich tussen de 715 en 1078 meter hoogte.

Forsteralm

Met zijn 7 liften en 16 km aan pistes is het skigebied Forsteralm ideaal voor families. Het grote sneeuwkanon garandeert besneeuwde pistes, waardoor Forsteralm een van de meest sneeuwzekere gebieden in de voor-Alpen is. Je vindt hier 10 km blauwe pistes, 4 km rode pistes en 2 km zwarte pistes. Dit wintersportgebied is tussen de 720 en 1078 m hoogte te vinden.

Ötscher

In dit gebied ligt 19 km aan wintersportplezier, waarvan 7 km aan blauwe pistes, 8 km aan blauwe pistes en 4 km aan zwarte pistes. Deze pistes worden door 8 liften verbonden. De hoogte van het wintersportgebied is tussen de 810 en 1426 m hoogte te vinden. Dit gebied is uitermate geschikt voor beginnende skiërs.

Hochkar

Met een hoogte van 1808 m is Hochkar het hoogstgelegen skigebied in de Ybbstaler Alpen Region, en daarmee zeer sneeuwzeker. In totaal 10 liften maken het mogelijk om de bezoekers de 19 perfect geprepareerde pistekilometers in elke moeilijkheidsgraad te bedwingen. Ook voor freeriders is dit een prettig gebied, vanwege de perfecte powder runs.

Maiszinken

Dit skigebied in Lunz am See leent zich perfect voor beginners en familie’s. Met zijn Kinderland met sprookjesbos en de skilift biedt het natuurlijke sneeuwgebied alles, wat de beginnend skiër zich kan wensen. Maiszinken is ook bijzonder geschikt om voor een paar uur lang te carven en aansluitend van de zon genieten op het Nonnenterrassen der Einkehren.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in