Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe lift in het Zwitserse Hoch-Ybrig: Fuederegg wordt vervangen

Sleeplift

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Hoch-Ybrig, een skigebied in Zwitserland, heeft er komende winter een nieuwe lift bij. De 51 jaar oude pannenkoekenlift Fuederegg zou eigenlijk vorig jaar al vervangen worden, maar de plannen zijn verschoven naar 2022. De bouw is in 2021 al van start gegaan, maar door een vertraging van de bouwvergunning moest er vorig jaar nog gebruik gemaakt worden van de oude lift. Dit jaar zal de nieuwe lift in Hoch-Ybrig er echt komen!

Nieuwe lift in Hoch-Ybrig

De nieuwe sleeplift in Hoch-Ybrig zal veel meer capaciteit krijgen dan de oude lift. Er zal meer tijd zijn om de beugel te overhandigen en daarom zal het een stukje makkelijker zijn voor beginners om de lift te nemen. De bouw is op dit moment in volle gang. In het afgelopen voorjaar is de 51 jaar oude lift binnen één dag afgebroken. Nu wordt de lift weer opnieuw opgebouwd. Voor aanvang van winterseizoen 2022/2023 moet de nieuwe sleeplift klaar zijn voor gebruik.

Feiten & cijfers van de nieuwe lift in Hoch-Ybrig

De nieuwe sleeplift Fuederegg in Hoch-Ybrig krijgt een iets andere route dan de oude. De lift zal je komend seizoen iets verder links de berg op brengen. Door de hogere capaciteit gaat het aantal personen dat per uur met de lift omhoog kan worden gebracht, ook flink omhoog.

  • Soort lift: sleeplift
  • Hoogte dalstation: 1430 meter
  • Hoogte bergstation: 1490 meter
  • Lengte traject: 330 meter
  • Hoogteverschil: 60 meter
  • Snelheid: 2,30 meter per seconde
  • Duur rit: 2:40 minuten
  • Capaciteit: 500 personen per uur

Skigebied Hoch-Ybrig in Zwitserland

Hoch Ybrig is een iets kleiner, maar prachtig skigebied in Zwitserland. In het gehele gebied kun je 22 afdalingen en ongeveer 50 kilometer aan pistes vinden. Hoch Ybrig is perfect voor families die een vakantie willen boeken in Zwitserland. Voor de kleintjes is er bijvoorbeeld een Kinderland, waar ze de hele dag kunnen spelen. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden voor langlaufliefhebbers in dit skigebied. Dit bijzondere plekje ligt maar op ongeveer een uur afstand van Zürich met de auto!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in