Nieuwsalert per mail ontvangen

Nieuwe 10-persoons gondel in Höchkonig

In Hochkönig begint komende zomer de bouw van een nieuwe 10 persoons gondel. Deze gondel gaat de laatste verouderde lift vervangen. Deze lift zit tussen Maria Alm en Dienten. Naar schatting gaat de nieuwe gondel in Hochkönig 13 miljoen euro kosten.

Hochkönig

Hochkönig is een van de gebieden uit het immense Ski amadé. Met ruim 120 kilometer aan piste is Hochkönig een gebied waar je je niet snel hoeft te vervelen. De dorpen Maria Alm, Dienten, Mühlbach en Saalfelden behoren tot Hochkönig. Met de nieuwe 10-persoons gondel tussen Dienten en Maria Alm wordt skiën in het gebied nog leuker en makkelijker!

 

Investering

De nieuwe gondel in Hochkönig is een investering van 13 miljoen euro die wordt gedaan door de Hochkönig Bergbahnen in Mühlbach. De nieuwe gondel krijgt een compleet nieuw dal- en bergstation. Daarnaast wordt er een nieuw opslagmeer aangelegd voor de toevoer van water voor de sneeuwkanonnen. Deze komt op de plek van het oude bergstation.

Het nieuwe bergstation wordt dan weer gebouwd op het oude opslagmeer. Hierdoor moeten er ook een aantal pistes opnieuw aangelegd worden. En nieuwe pistes vinden wij als wintersporters natuurlijk niet erg! De 10-persoons gondel is een van de laatste investeringen die het gebied de komende jaren uitvoert, omdat verder alles al modern is.

Bomen kappen

Voor de bouw van de gondel moet ongeveer 4 hectare plaats gemaakt worden. Dat betekent dat er een groot deel van het bos gerooid moet worden. Het land is daarmee akkoord. Een milieu-audit was niet nodig omdat het om minder dan 5 hectare gaat. Als alles volgens plan verloopt, begint in de zomer de bouw van de lift en kunnen we vanaf seizoen 2019/2020 al genieten van de nieuwe lift en pistes!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in