Nieuwsalert per mail ontvangen

Nieuwe 10-persoons gondel in de Jungfrau Region deze winter

Deze winter wordt er een nieuwe 10-persoons gondel in het Grindelwald geopend (Jungfrau Region). Deze nieuwe lift vervangt twee oude gondels, waardoor je vanaf december een stuk sneller boven zult zijn. De gondel is onderdeel van het veel grotere V-Bahn project, wat naar verwachting in 2020 volledig zal zijn afgerond.

Nieuwe 10-persoons gondel Grindelwald-Männlichen

De twee oude 4-persoons gondels, de Holenstein-Männlichen en Grindelwald Grund-Holenstein uit 1978, worden deze zomer vervangen. Hier komt een nieuwe en comfortabele 10-persoons gondel voor in de plaats. De capaciteit van deze gondel is twee keer zo groot en daarnaast ben je ook nog eens 10 minuten sneller boven. Ideaal, dat betekent dat je meer tijd op de pistes door kunt brengen!

Specificaties nieuwe gondel:

  • Aantal personen: 10-persoons gondel
  • Aantal gondels: 111
  • Capaciteit: 1800 personen per uur
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Lengte traject: 6119 meter
  • Duur rit: 19 minuten

Project V-Bahn

De bouw van de nieuwe 10-persoons gondel is slechts een deel van de veranderingen in de Jongfrau Region. Het V-Bahn project, zoals het project wordt genoemd, is nog veel groter. Het skigebied investeert in totaal 415 miljoen euro. Benieuwd wat de andere veranderingen zijn? In dit artikel lees je alles over dit mega project.

 

Wintersport in de Jungfrau Region

De Zwitserse plaatsen Grindelwald, Wengen en Mürren vormen samen de Jungfrau Region. Dit skigebied beschikt over 224 kilometer aan pistes die voornamelijk blauw en rood zijn. Ook vind je hier veel off-piste mogelijkheden, wat het gebied ook voor freeriders interessant maakt. Verder is het bijzonder dat de bergtreinen op verschillende plaatsen het skigebied doorkruisen. Je vindt hier dan ook het hoogste treinstation van Europa. Deze is gelegen op de Jungfraujoch, op een hoogte van 3454 meter.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in