Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuw airbag systeem goedgekeurd voor wedstrijdsport

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Vanaf januari is het voor World Cup skiërs toegestaan om met een airbag te skien die hun val moet breken. In de motorsport wordt de airbag al sinds 2009 gebruikt, maar pas sinds kort is het D-AIR SKI systeem van Dainese ver genoeg ontwikkeld om op het hoogste niveau gebruikt te worden.

Afgelopen januari presenteerden FIS en Dainese het airbag vest aan de wereld, maar op dat moment was het vest nog niet helemaal gebruiksklaar. Nu is het moment gekomen dat de skiërs daadwerkelijk met het vest aan wedstrijden deel mogen nemen. Het vest is ontworpen om de wedstrijdskiërs voor ernstige verwondingen te behoeden. Het vest, dat zich in 100 milliseconden opblaast, biedt bescherming voor de borstkas, schouders, nekwervels en sleutelbenen. Bij opblazen vult het vest zich met acht liter lucht.

Dat er na de invoering van het airbag vest geen blessures meer zijn is natuurlijk onzin. “Er zullen altijd kwetsuren blijven optreden, maar we proberen deze te minimaliseren op een manier dat de sport nog steeds aantrekkelijk en spannend blijft om te bekijken”, aldus FIS secretaris-generaal Sarah Lewis. De D-AIR SKI wordt voor het eerst gebruikt door de vrouwen bij de afdaling in Bad Kleinkirchheim op 10 januari. De mannen volgen een week later in Wengen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in