Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Na twee jaar vindt de legendarische ‘Seilrennen’ weer plaats in Hochfügen

© becknaphoto

Wintersportredacteur

Binnenkort is het zover: de legendarische ‘Seilrennen’ in Hochfügen. Een race die bijna niet is weg te denken in het Oostenrijkse skigebied. Op tweede paasdag, maandag 18 april, gaan teams weer de strijd tegen elkaar aan op de piste, terwijl ze aan elkaar vastgebonden zitten. Het wordt alweer de 57e editie van het spektakel.

De Seilrennen in Hochfügen: een bijzondere race

Al zo’n 60 jaar is de Seilrennen een begrip in het Oostenrijkse Hochfügen. Tijdens deze bijzondere race wordt er in teams van drie personen gestreden. De drie skiërs worden hierbij met een touw aan elkaar vastgebonden en moeten zo de blauwe piste nummer 11 bij de Waidoffen stoeltjeslift zien te trotseren. Niet alleen volwassenen, ook kinderen kunnen meedoen met het spektakel. Iedereen kan de strijd aangaan, op één voorwaarde: er moet in elk team tenminste één vrouw zitten.

In Hochfügen zijn ze ontzettend blij dat het evenement eindelijk doorgang kan vinden. Na bijna 60 jaar lang traditiegetrouw dit ski-spektakel te organiseren, heeft de organisatie noodgedwongen een pauze van twee jaar moeten inlassen. Dit jaar vindt eindelijk de 57e editie van de Seilrennen in Hochfügen plaats en het belooft als vanouds een waanzinnige dag te worden.

Een spectaculaire dag met een spetterend einde

Maandag 18 april is de dag van de Seilrennen in Hochfügen. Symbolisch op de laatste dag van het skiseizoen van het skigebied in het Zillertal. De dag bestaat uit een vol, maar ontzettend leuk programma. Het startsein voor de kinderteams is om 09.30 uur, voor volwassenen een uurtje later. Om 13.00 uur betreden de winnende teams het podium. Dan vindt de prijsuitreiking plaats, direct naast het bergstation van de 8er-Alm. Niet alleen wordt er geracet, er is ook een uitgebreid kinderprogramma vanaf 11.00 uur en na de prijsverdeling wordt er genoten van de muziek van diverse bands. En daar blijft het niet bij, want omdat het de laatste dag van het skiseizoen is, wordt de winter traditiegetrouw ‘verbrand’. Dat doen ze door een figuur op een houten stellage ritueel te verbranden, waarmee de winter gedag wordt gezegd. Een spectaculaire dag vol leuke activiteiten op het programma, dus!

TIP: nog een paar dagen skiën met de familie in het Zillertal dit voorjaar!

Meedoen met de Seilrennen in Hochfügen

De Seilrennen in Hochfügen is toegankelijk voor iedereen. Wil je meedoen, dan kun je je voor € 35,- euro per team inschrijven, waarbij de liftpassen al zijn inbegrepen. Voor kinderen tot 14 jaar is deelname zelfs geheel gratis. Wil je het evenementen bijwonen, dan kun je kosteloos gebruik maken van de lift. Inschrijven voor de Seilrennen in Hochfügen kan tot en met 15 april 14.00 uur via onderstaande button.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in