Nieuwsalert per mail ontvangen

Möslbahn: nieuwe liftverbinding in Mayrhofen

Möslbahn Mayrhofen

Zo moet het bergstation van de nieuwe Möslbahn eruit komen te zien (© Doppelmayr)

Het skigebied Mayhofen krijgt vanaf volgend winterseizoen een nieuwe lift erbij: de Möslbahn. De nieuwe gondel verbindt het dorpsdeel Mösl am Hochschwendberg met de Horberg. Het wordt een 10-persoonsgondel.

De nieuwe Möslbahn

Al jaren wordt er gesproken over de verbinding van het dorpsdeel Mösl met het skigebied, zodat gasten die daar overnachten niet meer met de auto of bus naar het centrum van Mayrhofen moeten om de skilift te pakken. De planning is nu rond en er gaat gebouwd worden. Oplevering: december 2018.

De nieuwe Möslbahn wordt een innovatieve 10-persoonsgondel van het merk Doppelmayr. De gondel is van de nieuwe generatie D-Line en gaat niet alleen zorgen voor de nieuwe verbinding, maar ook voor veel comfort. Zo’n 2.000 personen per uur kunnen met de Möslbahn in het hart van het skigebied gebracht worden. De eerste werkzaamheden beginnen in de herfst van 2017 al. Het kostenplaatje voor de lift inclusief berg-, middel- en dalstation (met parkeergarage): 18 miljoen euro. In het bergstation wordt overigens ook een restaurant ondergebracht.

Verwacht wordt dat de vergunning voor de lift in het voorjaar van 2018 verkregen wordt, wat betekent dat de lift in december 2018 voor het eerst in gebruik genomen kan worden door wintersporters.

In het pistekaartje is de Möslbahn al voorzichtig ingetekend.

Meer piste

Naast de investering in de nieuwe lift wordt er ook geïnvesteerd in de uitbreiding van het pisteaanbod in Mayrhofen. Wintersporters kunnen vanaf volgend seizoen ook nog 1,2 pistekilometer extra gebruiken. Daarvoor wordt 2,7 miljoen euro uitgetrokken.

 

Mayrhofen

Het dorp Mayrhofen en het bijbehorende skigebied liggen in het Zillertal. Jaarlijks bezoeken vele duizenden Nederlandse wintersporters het gebied. Enkele highlights zijn bijvoorbeeld de iglo’s waar je in kunt slapen en het funpark waar de beste freeriders komen. Wil je meer weten over wat je kunt doen in Mayrhofen? Bezoek dan onze pagina daarover.

Wat te doen in Mayrhofen

Boek je vakantie naar Mayrhofen

Wil je deze winter nog graag naar Mayrhofen, maar heb je nog niet geboekt. Bekijk dan hieronder een paar van de beste deals naar het dorp. 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in