Nieuwsalert per mail ontvangen

Met ruim 50 km per uur op je buik de piste af?

Wintersportredacteur

Hou jij van adrenaline? Dan is Airboarding echt iets voor jou. In veel skigebieden zijn er alternatieve activiteiten naast het skiën. Zo ook in het skigebied Lenk, waar wij afgelopen winter op bezoek waren en uitgenodigd werden om te gaan Airboarden. Je hebt een opgeblazen plank met daaronder kunststof strippen. Je ligt op je buik en legt een lang parcours af, waarbij de snelheden kunnen oplopen tot ruim 50 kilometer per uur. Adrenaline!

Ze verzinnen de gekste dingen in skigebieden om extra wintersporters te trekken. Ze maken het skigebied geschikt voor alle doelgroepen, waardoor steeds meer mensen het skigebied zullen bezoeken. Denk hierbij aan wandelroutes voor de mensen die rust zoeken en bijvoorbeeld airboarden voor de mensen die juist op zoek zijn naar adrenaline.

Video van Airboarden zien?

Wil je weten hoe het precies in zijn werk gaat? Bekijk de onderstaande beelden van Frank en Monique in Lenk.

Airboarding in Lenk, Zwitserland

Wil je het skigebied Lenk op een andere manier ontdekken? In Lenk kun je dit ook doen met een opgeblazen luchtmatras, wat ook wel airboarding genoemd wordt. Je ligt op je buik op de opgeblazen plank en gaat met hoge snelheid van een geprepareerd parcours af. Gegarandeerd succes voor een middag vol adrenaline en plezier. Belangrijk bij airboarding is het behouden van de balans. Met je lichaam moet je sturen en zorgen dat je binnen de lijntjes van het parcours blijft. Doe je dat niet? Dan ga je vervolgens rollend de berg af!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in