Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Met de lijnbus 5x per week naar wintersportgebieden

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Vanaf 17 december is het mogelijk om de lijnbus in te stappen naar je favoriete wintersportgebied. Aanbieder FlixBus start dan namelijk met busvervoer naar wintersportgebieden. Vijf dagen per week kun je instappen naar 37 wintersportbestemmingen in Oostenrijk in Duitsland.

De groene bussen rijden van woensdag tot en met zondag vanuit Nederland, België en Duitsland naar de populairste skidorpen. Dankzij hun ‘Hubs-and-Spokes’ systeem is het mogelijk om bijna elke skiregio te bereiken. Alle bussen uit Nederland komen om 5 uur ’s ochtends in München aan, waar je overstapt op de bus die je naar je eindbestemming brengt. Dat betekent dat je direct de piste op kunt als je aankomt.

Een ritje naar München kost je volgens FlixBus, afhankelijk van je vertrekplaats, tussen €28 en €33. Daarna betaal je nog zo’n €6 tot €9 voor de rit naar het gewenste skigebied. Wij hebben even gekeken of dat klopt, en die prijzen gelden alleen in het laagseizoen. In de drukkere periodes betaal je wat meer. De bussen zijn allemaal uitgerust met gratis Wi-Fi, ski’s kun je gratis en zonder aanmelden meenemen en voor sommige resorts worden aan boord zelfs skipassen verkocht zodat je in het skigebied niet in de rij hoeft te staan.

De bestemmingen die vanuit Amsterdam te bereiken zijn met Flixbus.
De bestemmingen die vanuit Amsterdam te bereiken zijn met Flixbus.

De maatschappij werkt samen met Nederlandse MKB bedrijven (Bakker Travel, Staf Cars en Lanting Reizen), die de nieuwe wintersportverbindingen exploiteren. Wat mooi is, is dat de bussen vanaf vele verschillende plekken in Nederland vertrekken. Wat nog mooier is, is dat niet alleen wintersporters gebruik kunnen maken van de lijndienst. Het kan namelijk zomaar zijn dat je de eerste paar haltes naast iemand zit die gewoon naar kantoor in Nederland gaat. Meer informatie vind je op de website van FlixBus.

Het overwegen waard of ga je toch liever met de auto? De brandstofprijs ligt namelijk bizar laag in Oostenrijk.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in