Nieuwsalert per mail ontvangen

Meisje hangt met jas aan stoeltjeslift

Normaal is maar zo normaal, dat moet dit kind in ieder geval gedacht hebben. Op een stoeltje zitten kunnen we allemaal, eronder hangen daarentegen is een wat grotere uitdaging en is dan ook zeker niet voor iedereen weggelegd. Deze jonge skiër heeft er in ieder geval talent voor.

Stoeltjeslift

Tijdens de wintersport ontkom je er niet aan, de stoeltjeslift. Een redelijk eenvoudige lift. Beneden ga je zitten op een van de stoeltjes, vervolgens doe je de beugel naar beneden en als je boven bent doe je de beugel weer omhoog, sta je op en ski je weg.

Klinkt als kinderspel, toch is dit nog weleens schijn. Mensen krijgen de gekste stunts voor elkaar, zo ook dit meisje. Zij krijgt het voor elkaar om met haar jas vast te zitten aan de stoeltjeslift en daardoor hangt ze in de lucht zoals je ziet in het filmpje hieronder. Wie van je vrienden zou dit ook kunnen overkomen?

Gevaarlijk

We maken er een grapje over, maar dit is natuurlijk ontzettend gevaarlijk wat hier gebeurt. Stap jij nou naast een kind in de stoeltjeslift, let daar dan altijd op. Kinderen doen de meest onvoorspelbare dingen en hebben minder oog voor gevaar dan jij. Zorg dat het kind goed achterop het stoeltje zit en probeer zo snel mogelijk de beugel te sluiten (zonder daarbij mensen te raken op het hoofd natuurlijk).

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in