Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Meerdere ski-ongelukken in Tirol waarbij ‘daders’ vluchten

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het is kerstvakantie en daarom erg druk op de pistes. Ook op de tweede dag van 2024 vonden er verschillende ongelukken plaats op de pistes in Tirol. Daarbij vraagt de politie bij enkele gevallen om hulp van getuigen. De hulpdiensten kwamen in actie in onder andere SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, Hochzillertal, Glungezer en Sölden.

Botsing in de SkiWelt

In het bekende skigebied SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental gebeurde er gisteren rond de lunchtijd een botsing op de piste. Twee wintersporters van Duitse afkomst skieden bij het dalstation van de Kummererbahn tegen elkaar aan. Beide vielen en er moest een helikopter in actie komen voor de 46-jarige gewonde. Deze wintersporter liep ernstig bekkenletsel op. De andere wintersporter raakte ook gewond, maar kon op eigen kracht naar het dal skiën.

Getuigen gezocht in Hochzillertal

Rond dezelfde tijd gebeurde er ook een ongeluk in het skigebied Hochzillertal bij de zogenoemde ‘Z-weg’. Een Duitser kwam in botsing met een nog onbekende skiër. De 62-jarige raakte gewond aan zijn bekken. De tweede betrokkene bij het ongeluk stopte in eerste instantie om hulp te verlenen, maar verliet vervolgens de plek van het ongeluk zonder zijn gegevens achter te laten. De politie zoekt op dit moment de Engelssprekende man van ongeveer 180 centimeter lang. Hij droeg gisteren een blauw met witte skijas en een helm. Weet je meer? Dan kun je contact opnemen met het politiebureau Strass im Zillertal.

Lees ook: Doorskiën na een ongeluk: zo kun je gestraft worden

Ook getuigen gezocht in Glungezer

Ook op de pistes van het skigebied Glungezer gebeurde gistermiddag eenzelfde soort ongeluk. Er vond een botsing plaats tussen twee wintersporters waarbij er één gewond raakte. De andere betrokkene bij het ongeluk verliet vervolgens de plaats van het ongeluk zonder zijn gegevens achter te laten. De 58-jarige gewonde wintersporter kreeg hulp van de pistereddingsdienst, werd naar het middenstation van de Glugezerbahn gebracht en vervolgens naar ziekenhuis vervoerd met een ambulance. De politie is op zoek naar een mannelijke wintersporter van circa 15 of 16 jaar die een groene skioutfit droeg. Heb je dit ongeluk gezien rond 13.45 uur bij piste nummer 2? Dan kun je je melden bij de politie Hall in Tirol.

Snowboarder vlucht in Sölden

In Sölden gebeurde er gisteren een ongeluk waarbij twee snowboarder betrokken waren. Dit gebeurde bij piste 3b in skigebied Sölden/Gaislachkogel. Een 18-jarige snowboarder werd van achteren geraakt en raakte gewond door de val. De tweede betrokkene verliet onmiddellijk de plaats van het ongeluk. De gewonde kreeg eerste hulp van de pistereddingsdienst.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in