Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Mayrhofen wil een verbod op alcohol

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Ja je leest het goed. In het kader van ‘groener worden’ en een ‘gezonder toerisme’, wil de VVV van Mayrhofen dat er het hele jaar door een verbod op alcohol in de openbare ruimte komt. En dat is niet het enige.

Met ruim 1,3 miljoen overnachtingen per jaar is Mayrhofen de op één na populairste bestemming in Tirol. Zou daar in de toekomst mogelijk verandering in komen? Andreas Hundsbichler, hoofd van de VVV deelde de nieuwe plannen vanmiddag met ORF.at.

Het roer gaat om

De coronacrisis en diverse gebeurtenissen afgelopen winterseizoenen hebben veel skigebieden aan het denken gezet. Een aantal is inmiddels bezig met maatregelen voor een gezonder en rustiger toerisme. Oftewel, om minder als ‘feestbestemming’ geboekt te worden. Zo ook Mayrhofen. Zoals je vorig jaar al hebt kunnen lezen, is de lokale bevolking het feestpubliek behoorlijk zat. Veel mensen voelen zich door après-ski toestanden niet meer veilig. Het idee om het roer om te gooien was er daarom al een tijdje, nu lijkt dit idee werkelijkheid te worden.

Geen alcohol meer

Eén van de maatregelen is om alcohol in de openbare ruimte het hele jaar door te verbieden. In de kroeg mag je dus nog gewoon een drankje drinken, maar bijvoorbeeld op straat niet meer. Ook is het wellicht niet meer toegestaan om straks nog buiten alcohol te schenken na 23.00 uur.

Verbod op skischoenen

Het verbod op alcohol is niet de enige maatregel die ze door willen gaan voeren in Mayrhofen. Om de rust terug te brengen naar het dorp, moet er vanaf 20.00 uur ’s avonds een verbod op skischoenen komen, kortom: geen gestamp meer in de straten. Een maatregel die Ischgl al eerder invoerde, om rust in het dorp te brengen. Ook het verkeer zal worden ingeperkt en er komt een speciale voetgangerszone. Er zijn de laatste jaren veel klachten over geluidsoverlast geweest.

Op dit moment kijkt de VVV samen met de gemeente naar alle maatregelen. In de herfst komt er een definitief besluit.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in