Nieuwsalert per mail ontvangen

Marcel Hirscher breekt enkel op training

Marcel Hirscher in betere tijden tijdens het WK in St Moritz begin dit jaar (© Erich Spiess/ASP/Red Bull Content Pool)

Het skiseizoen is voor profskiër Marcel Hirscher slecht begonnen. Bij zijn eerste skitraining op de sneeuw brak hij vandaag zijn enkel. Veel slechter kun je het seizoen niet starten.

Eerste afdalingen

Vandaag stond Hirscher voor het eerst in de sneeuw. Op de Mölltaler Gletscher begon de voorbereiding op komend seizoen in de sneeuw. In een van zijn eerste afdalingen ging het al mis. Rond 10 uur vanochtend kwam hij met zijn ski aan de verkeerde kant van een korte slalompaal terecht. Resultaat: een enkelbreuk en zes weken gips. Een operatie is niet nodig.

In de onderstaande video die Hirscher zelf op social media deelde zie je waar het misgaat. Het lijkt erop alsof hij al dacht klaar te zijn met het parcours en dat hij het paaltje niet meer verwachtte.

Even pauze

Hirscher lijkt er naar de buitenwereld toe erg relaxt onder. Hij schrijft: “tijd voor een pauze”. Ach, je kan er wel boos om zijn, maar je doet er toch niets aan. Dan maar gewoon genieten en met je ingegipste poot in het zwembad liggen toch?

time for a break 🙈

A post shared by Marcel Hirscher (@marcel__hirscher) on

Wij wensen de Oostenrijker veel succes bij zijn herstel en hopen dat hij snel weer op de sneeuw staan. Het zou toch mooi zijn als hij ook dit jaar weer de beste van de wereld wordt?

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in