Nieuwsalert per mail ontvangen

Man na sluitingstijd vast in gondel in Leogang

Het was een spannende nacht voor een 32-jarige Duitser in de nacht van zaterdag op zondag. De man heeft een uur lang vastgezeten in een gondel op de Asitz in Leogang na sluitingstijd. Dit kwam doordat de man onopgemerkt een gondel in was gegaan die hem naar het dal zou hebben gebracht. Echter werd de lift uitgezet toen de vermoedelijk laatste gasten in het dal arriveerde.

Evenement

De man was zaterdagavond naar een evenement op de Asitz gegaan. Aan het einde van het evenement ging iedereen weer met de gondel naar het dal. De man betrad gondel nummer 8 toen de vermoedelijk laatste gasten al met de gondel naar het dal waren gegaan. Dit kan worden gebaseerd op de liftnummers. Nadat de vermoedelijk laatste gasten die in gondel nummer 65 zaten het dalstation hadden bereikt werd de lift uitgezet.

Redding

Doordat de lift werd uitgezet kwam de Duitser vast te zitten in de lift. Dankzij zijn mobiele telefoon kon hij om hulp vragen. Degene die verantwoordelijk is voor de Leoganger Bergbahnen is op dit telefoontje terug gegaan naar de lift. Hierna heeft hij de lift weer aangezet zodat de Duitser uit de gondel kon worden gehaald. De Duitser heeft niks overgehouden aan zijn nachtelijke avontuur, behalve dan een mooi verhaal voor op een verjaardag.

Meer problemen met liften

Het is echter niet voor het eerst dat er iemand vastzit in een skilift. In 2011 was een vrouw in de Verenigde Staten in een skilift toen de lift kapot ging. Hierdoor heeft de vrouw 6 uur in de lift vastgezeten. Ook in Italië was het raak. Hier hebben 130 wintersporters op kerstavond vastgezeten in een gondel. Deze viel stil vanwege de storm. Verder kwam er afgelopen seizoen een snowboarder vast te zitten aan de voetensteun van de skilift. Hierdoor hing hij ondersteboven aan de stoeltjeslift. Lees hier het verhaal van deze stuntman.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in