Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Andre Schoenherr

Luxe lunchen naast de pistes van Tirol

Wintersportredacteur

De gastronomie in Tirol is erg divers, of je nu voor een authentieke alm kiest of voor een toprestaurant. Overal geniet je van lokale producten, verrassende creaties en geheime recepten. In diverse restaurants langs de piste wordt je eten bereid door een top kok. Wij hebben even op een rijtje gezet waar de culinaire hoogstandjes in Tirol te vinden zijn.

IceQ – Sölden

Op de top van de Gaislachkogl in Sölden kun je de alpine cuisine op topniveau ervaren. IceQ staat op een hoogte van 3.048 en de keuken staat onder leiding van Patrick Schnedl. Hij heeft al in meerdere restaurants gewerkt, waaronder een restaurant met 2 Michelinsterren. Je kunt er dus van uit gaan dat je hier culinair verwend gaat worden. Naast het lekkere eten kun je onder het genot van een wijntje over het gebergte rondom Sölden uitkijken.

© Bergbahnen Sölden – Rudi Wyhlidal

Restaurant Alexander – Hochfügen

In het hotel Lamark, dat direct aan de pistes ligt, vind je restaurant ‘Alexander’. Dit toprestaurant, dat onderscheiden is door Gault Millau, staat onder leiding van Alexander Fankhauser. De chefkok behoort al jaren tot een van de beste koks in Oostenrijk. Met zijn creatieve combinatie van traditionele recepten en moderne keuken verrast hij zijn gasten van over de hele wereld. Zijn lef om traditie en haute cuisine met elkaar te combineren werden door de gourmetgids Gault Millau 2015 met drie koksmutsen (18 punten) beloond.

 

Wedelhütte – Kaltenbach

Vanuit de Wedelhütte heb je uitzicht op het Zillertal. Het restaurant staat op 2.350 meter hoogte en geeft een moderne twist aan de traditionele eetcultuur. Smaak en eenvoud staan centraal in de Wedelhütte. Men maakt hier enkel gebruik van regionale en natuurlijke producten. Naast dat je hier heerlijk kan eten, is het ook mogelijk om in het gebouw te overnachten. Er zijn namelijk 11 suites beschikbaar.

 

Schaufelspitz – Stubaier Gletsjer

Het fijnproeversrestaurant Schaufelspitz heeft in 2015 een ster mogen ontvangen van de Gault Millau gids. Gasten worden op 2.900 meter hoogte verwend door chef-kok Davis Kostner. In een luxe ambiance worden verfijnde Oostenrijkse gerechten bereid met regionale producten.

© Andre Schoenherr

Verwallstube – St. Anton am Arlberg

De Verwallstube in St. Anton am Arlberg heeft in 2018 voor het tweede jaar op rij twee sterren ontvangen van Gault Millau. Hiermee bevestigde zij de kwaliteit van het restaurant. De Verwallstube staat vooral bekend om de visspecialiteiten met de bijbehorende bouillabaisse saus. Iedere donderdag organiseert het restaurant romantische diners bij kaarslicht onder begeleiding van live pianomuziek.

© Arlberger Bergbahnen

Adlerlounge – Kals

Een nieuwkomer onder de toprestaurants in de Tiroler skigebieden is de Adlerlounge. Dit restaurant op 2.500 meter bestaat uit een interessante mix van nonchalance, Tiroler gezelligheid en modern design. De delicatessen zijn op een innovatieve manier verpakt. En je kunt comfortabel plaats nemen in de stijlvolle suites om je op culinair gebied te laten verwennen.

Meer restaurants in Tirol

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in