Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

LIVE-UPDATE: Zo lekker is het vandaag in Hinterglemm

Wintersportredacteur

Ga jij binnenkort nog naar Hinterglemm op vakantie? Of ben je simpelweg gewoon geïnteresseerd in de condities op de piste daar op dit moment? Dan neem ik je vandaag even mee de piste op om je te laten zien hoe het hier is, want ik heb het geluk om vandaag op de latten te staan in het mooie skigebied.

Zon laat zich zien

Ik ben sinds zaterdag in Saalbach en na de eerste dagen wat zachtere pistes te hebben gehad, zijn vandaag de pistes weer wat harder. En dat is heerlijk, want ze waren eigenlijk gewoon even te zacht vanwege de hoge temperaturen en de regen in het dal. Vanochtend was het bewolkt, maar vanaf een uur of 11 laat de zon zich zien en dat betekent dat het nu écht genieten is.

Laatste ritje in Zwölfer-Nord lift

Wij hebben vanochtend voornamelijk op de Zwölferkogel geskied en die ligt er goed bij. Zeker de zwarte World Cup afdaling (nummer 36) vinden we fantastisch, maar ook richting het dorp is het heel goed skiën. Ook goed om te skiën is de Zwölferkogel-Nord piste (nummer 40), die we hebben genomen om een laatste ritje in de Zwölfer-Nord lift te doen. Die wordt komende zomer immers vervangen, zoals we al eerder schreven.

Lees: Zwölfer-Nord lift in Hinterglemm wordt vervangen

Drukte goed verdeeld

Wat ons naast de goede pistecondities ook opvalt vandaag, is dat de drukte goed verdeeld is over het skigebied. Op de piste is het niet te druk en van lange wachtrijen bij de liften is geen sprake. We hebben hoogstens een paar minuten moeten wachten en dat is niet veel in het hoogseizoen. Kortom: we genieten.

Beelden van vandaag

Hieronder zie je enkele foto’s van vandaag, om je een beeld te geven van hoe het is op de Zwölferkogel in Hinterglemm.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in