Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Live-update: zo is het op dit moment in Noorwegen en Zweden

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Sinds woensdagmiddag ben ik in Scandinavië, waar het zoals je eigenlijk ook verwacht, heerlijk winters is. De omgeving is wit, gisteren heeft het de hele dag licht gesneeuwd en daardoor zijn de sneeuwkwaliteit op de pistes top. Via deze live-update laten we je zien hoe een wintersport in Scandinavië in december is!

Een hele andere wereld!

Het is even wennen dat het ’s ochtends wat later licht wordt en ’s middags al vroeg donker, maar dat geeft wel een hele fijne en gezellige sfeer. Vanaf een uur of drie ’s middags zijn veel pistes verlicht en zijn de resorts ook echt in kerstsfeer. We zijn woensdag de pistes op geweest in Stöten (Zweden), waar we de verlichte pistes hebben verkend tot 19.00 uur. Bijzonder om te zien hoe normaal het is om hier met verlichting te skiën. Gisteren zijn we met sneeuwscooters de berg op gegaan in Stöten, en dat is toch wel een bucket list dingetje. Zelf de berg op knallen met zo’n machine is wel een jongensdroom. Dat is trouwens een van de activiteiten die je wintersport echt een wintervakantie maken. Ook gingen we op pad met de hondenslee, nog zo’n bijzondere activiteit.

Verschillende skigebieden

Gisteren skieden we in het grootste skigebied van Noorwegen, Trysil. Daar vind je heel veel familieafdalingen, maar ook een gebied voor expert met veel zwarte afdalingen. Vandaag zijn we in Kläppen (Zweden), dat onder andere bekend is in het land vanwege de freestyle mogelijkheden.

Goed bereikbaar met TUI

Wintersporters die naar Noorwegen en Zweden op vakantie gaan, kunnen vanaf deze week wekelijks in het vliegtuig stappen naar het Scandinavian Mountains Airport. De eerste vlucht van de nieuwe verbinding tussen Schiphol en het Zweedse vliegveld vertrekt zaterdag 23 december. De vlucht duurt zo’n 1,5 uur en vanuit daar is het nog 20-45 minuten rijden naar je wintersportbestemming. Het nieuwe vliegveld ligt op de grens van Noorwegen en Zweden en is gebouwd om de (ski)bestemmingen in de regio toegankelijker te maken voor toeristen uit het buitenland.

Meer informatie ›

Nog meer plaatjes uit Zweden en Noorwegen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in