Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Live-update: zo is het om te skiën op de Hintertuxer Gletscher in juli

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Kun jij het je voorstellen, om je wintersportkleding in te pakken voor een vakantie in juli? Marleen en Britt van Snowlife laten ons precies zien hoe dat is! Op dit moment is er een groep toekomstige Nederlandse skileraren aanwezig op de Hintertuxer Gletscher, om er te trainen voor hun Anwärter met Snowlife Skilerarenopleidingen. We hebben een paar foto’s doorgestuurd gekregen en willen ook jou laten meegenieten van de sneeuw in de zomer!

Hintertuxer Gletscher: 365 dagen geopend

365 dagen per jaar kun je afdalen van de pistes op de Hintertuxer Gletscher in Oostenrijk. Dankzij de hoge ligging blijft de sneeuw het hele jaar door liggen en kun je hier dus altijd skiën/snowboarden. In dit winterse paradijs kun je elke dag gebruikmaken van de liften en pistes. ’s Winters kun je hier wintersporten op 62 kilometer aan geprepareerde piste, in de zomermaanden op zo’n 20 km (afhankelijk van de sneeuwcondities).

Skiën op de Hintertuxer Gletscher in juli

De hele week wordt er hard getraind op de Oostenrijkse gletsjer door deelnemers van Snowlife Skilerarenopleidingen. De wintersporters hopen na deze training hun eerste diploma te halen om skileraar te worden. De training bestaat grotendeels uit skiën, maar er moet ook theorie geleerd worden. Naast al het skiën is er natuurlijk ook tijd om te relaxen. Zo kun je nu in Oostenrijk bijvoorbeeld zwemmen in de meren en met temperaturen rond de 30 graden in het dal, is dat een heerlijke beloning na het wintersporten op de gletsjer. Marleen: “De deelnemers ervaren het als een week vol leermomenten. Het is zwaar qua doorzettingsvermogen, maar er zijn ook momenten waar er veel gelachen wordt.”

Zo is het om te skiën op de Hintertuxer Gletscher in juli:

Skiën in de zomer: deze skigebieden zijn alleen in de zomer open

Zomervakantie nog boeken?

Hebben deze beelden je ervan overtuigd dat een wintersport in de zomer ook prima mogelijk is en heb je eigenlijk wel zin in een weekje wintersporten? Boek dan een accommodatie bij een van deze aanbieders! Zo sta je binnen no-time op de pistes van de Hintertuxer Gletscher.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in