Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Live-update: zo is het in de kerstvakantie in Dachstein West

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Vandaag ben ik een dagje onderweg in Dachstein West, het grootste skigebied in Oberösterreich! Hoe het is om in de kerstvakantie, vlak voor het nieuwe jaar, op de piste te zijn? Dat laat ik je zien in deze live-update. Dit nog onbekende skigebied voor mij, heeft mij heel erg doen verrassen! Kijk je mee?

Wintersport in Dachstein West

Om te beginnen een beetje informatie over Dachstein West! Skiregion Dachstein West is de grootste skiregio in Oberösterreich, met 160 kilometer aan pistes. Het grootste skigebied binnen Dachstein West is Gosau-Russbach-Annaberg. Hier vind je 50 kilometer aan pistes gelegen in de UNESCO-regio Dachstein Salzkammergut. Je kunt wel raden dat de uitzichten en het landschap hier spectaculair zijn! Het skigebied is speciaal ingericht voor groot en klein. Met verschillende funpistes, funparks en kinderlanden kunnen kinderen zich de hele dag vermaken. Vanuit de dorpen Gosau, Russbach en Annaberg kun je mooie tochten skiën, zoals de Dachstein Tour. 

Lees ook: Alle informatie over de skigebieden in Oberösterreich!

Vandaag op de piste

Ondanks dat het kerstvakantie is en de meeste Oostenrijkers vrij zijn, is het niet al te druk in Dachstein West vandaag. Zeker aan de buitenkant van het skigebied is het heel goed te doen. We hebben besloten de Dachstein Tour te skiën en hebben dus het hele skigebied ontdekt met de 44 kilometer lange tocht. Wat een leuk en overzichtelijk skigebied! De uitzichten zijn indrukwekkend hier in Dachstein West. Kijk maar mee!

En, misschien leuk voor jullie om een keer heen te gaan? Ik vind het persoonlijk een aanradertje!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in