Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

LIVE-UPDATE: Prima pistecondities in familieskigebied Sonnenkopf

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Collega Thijs is deze week met de familie in het familieskigebied Sonnenkopf. Vandaag staat hij op de piste en neemt ons even mee. Het is weliswaar een grijze dag, maar de pistes liggen er prima bij. En dan komt er morgen nog een lading sneeuw bij ook!

Over het skigebied Sonnenkopf

Thijs gaat al jaren naar het skigebied Sonnenkopf op vakantie. Het is een klein, gemoedelijk skigebied aan de voet van de bekende Arlberg en op een steenworp afstand van het megaskigebied Ski Arlberg. Het skigebied Sonnenkopf staat bekend als een vrij sneeuwzeker gebied. De regio heeft door de topografische ligging een erg sneeuwzekere reputatie. Je skiet hier tussen 1000 en 2300 meter hoogte op 22 pistes. Het zonnige plateau is ook perfect voor beginners met een skischool en kinderland. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen hier kennismaken met skiën.

Nog niet ontdekt door de massa

In de ’70 jaren heeft de wintersport zich hier ontwikkeld en nog steeds heeft de massa het Sonnenkopf skigebied niet ontdekt. De afdalingen in het westen van de Sonnenkopf zijn met name geschikt voor beginners en (licht)gevorderden. Meer naar het oosten, onder Glattingrat (2300 m), worden de pistes iets moeilijker en uitdagender.

Hoe is het vandaag in het skigebied Sonnenkopf?

Vandaag is niet een ideale, maar wel een prima skidag. Thijs vertelt: “Het is een grijze dag. Af en toe trekt het open, soms zien we wat lichte sneeuw en er staat een stevig windje. Op de pistes is het super rustig, wat een voordeel is van dit skigebied, waar het zelfs in de voorjaarsvakantie niet druk is. De pistes liggen er prima bij. Het dal is groen, maar er ligt voldoende sneeuw boven. We zien veel skiklasjes en toch ook aardig wat Nederlanders. Sonnenkopf bewijst zich bij ons weer als ideaal sneeuwzeker familieskigebied deze vakantie. De sneeuw van maandagnacht heeft de pistes goed gedaan en we beleven een top familievakantie.” Hieronder een kleine foto-impressie van Thijs en familie.

Meer sneeuw op komst

Vanaf vanavond tot morgenavond gaat het sneeuwen in de regio. In het skigebied wordt op de berg zo’n 40 centimeter verwacht en in het dal op 1000 meter ook 15 centimeter. Zaterdag laat de zon zich weer zien. Dus wie zaterdag aankomt in het skigebied, heeft een prachtige start van de week. Thijs en Liv wensen jullie vast veel plezier!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in